Opel Bedrijfswagens: Schoner, zuinig én comfortabeler.Ontdek de nieuwe motoren, extra rijhulpsystemen en meer opties.

Opel Bedrijfswagens

Ultramoderne Euro 6-dieselmotoren, extra rijhulpsystemen en meer opties: dat zijn de belangrijkste kenmerken van de lichte bedrijfswagens van Opel voor het modeljaar 2016. De Opel Vivaro, Movano en Combo zijn daarmee opgewassen tegen de meest uiteenlopende uitdagingen. “De nieuwe, ultramoderne dieselmotoren verhogen de efficiëntie van onze lichte bedrijfswagens. Voeg daar de extra uitrustingsopties aan toe en de Vivaro, Movano en Combo worden nog aantrekkelijker”, zegt Steffen Raschig, Director Commercial Vehicles bij Opel/Vauxhall.

Vivaro Combi met nieuwe motor en extra opties
Vanaf modeljaar 2016 is de Vivaro Combi beschikbaar met nieuwe turbodiesels. De basismotor is de 1.6 CDTI 70kW (95pk) met een koppel van 260 Nm. Hoewel hij 5 pk meer vermogen levert dan zijn voorganger, biedt hij hetzelfde gemiddelde verbruik van 6,2 l/100 km en dezelfde uitstoot van 164 gram CO2 per kilometer. De nieuwe 1.6 BiTurbo CDTI is beschikbaar met 92kW (125pk) en 107kW (145pk). De motoren leveren een krachtig koppel van respectievelijk 320 en 340 Nm, maar het verbruik blijft evenwel gematigd. De drie motoren zijn voorzien van Start/Stop en een handgeschakelde zesversnellingsbak. En dankzij Opels BlueInjection SCR-systeem voldoen ze aan de emissienorm Euro 6.

Ook biedt de Vivaro meer features, zoals het Keyless entry-systeem voor nog meer comfort en het verbeterde infotainmentsysteem Navi 50. En dankzij de antracietkleurige bekleding ‘Connect Black’ straalt het interieur nog meer elegantie uit.

Rijhulpsystemen en Euro 6-motor voor de Movano
De Movano Combi en Movano Bus zijn ook beschikbaar met twee nieuwe 2,3-liter BiTurbo dieselmotoren. Dankzij Opels BlueInjection nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen, voldoen deze motoren aan de strikte emissienorm Euro 6. De krachtigste motor in de Movano Combi levert nu 125kW (170pk) en 380 Nm koppel. Tegelijkertijd is het verbruik met 0,1 l/100 km verlaagd. Een nieuwe 145pk 2,3-liter BiTurbo voor de Movano Combi levert eveneens een koppel van 360 Nm, terwijl het verbruik verlaagd is tot gemiddeld 6,3 l/100 km.

Efficiënte BiTurbomotoren
Voor de Movano Bus zijn nu ook twee uiterst efficiënte BiTurbomotoren beschikbaar. Een 163 pk 2,3-liter BiTurbo vervangt de huidige topmotor van 150 pk. De nieuwe motor levert een koppel van 380 Nm, een toename van 9 procent. Daarnaast is er vanaf modeljaar 2016 een 107 kW/145 pk BiTurbo met een koppel van 360 Nm verkrijgbaar.

Alle nieuwe motoren zijn voorzien van Start/Stop en een optionele instelbare ECO-modus. Ze worden gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het pakket rijhulpsystemen dat vanaf nu beschikbaar is voor de Movano biedt extra comfort en veiligheid. De grootlichtassistent, de mistlampen, de rijstrookassistent en de boordcomputer maken rijden aangenamer en ontspannen.

Nieuwe diesel voor Combo met verbeterde prestaties en lager verbruik
Betere prestaties in combinatie met een lager verbruik en meer aandacht voor het milieu zijn het uitgangspunt voor de nieuwe motoren van de Opel Combo Tour. De 1,6-liter CDTI turbodiesels met 70kW (95pk) en 88kW (120pk), die voldoen aan de Euro 6-norm, vervangen de vorige 66kW (90pk) en 77kW (105pk)-motoren. De ingenieurs slaagden erin het vermogen te verhogen en tegelijkertijd het brandstofverbruik te verminderen. Behalve het Start/Stop-systeem omvat de ecoFLEX-technologie voor de nieuwe motoren een nieuwe intelligente dynamo met terugwinning van alle remenergie, een variabele oliepomp, olie met lage wrijving, banden met lage rolweerstand en een aerodynamisch pakket. Dit helpt allemaal om de uitstoot te verlagen.