10 Opel-hoogtepunten van 2016.Terugblik op een fantastisch jaar.

Opel GT Concept

Ligt het alleen aan ons, of heb ook jij het gevoel dat dit jaar voorbij is gevlogen? Hoe dan ook, we kunnen bij Opel terugkijken op een fantastisch jaar vol met hoogtepunten. Dit zijn er tien.

Hoogtepunt 1:

Een letterlijk prachtig hoogtepunt was de onthulling van de Opel GT Concept op de Autosalon van Genève in maart 2016. De tweezits sportcoupé werd zelfs uitgeroepen tot ‘Car of the Show’. Een memorabel moment.

Opel GT Concept

Hoogtepunt 2:

We blijven nog in Genève, want op diezelfde autobeurs onthulden we ook onze nieuwe MOKKA X: met uitstek onze best verkopende compacte SUV ooit. En ook dat mag je een hoogtepunt noemen.

Opel Mokka X

Hoogtepunt 3:

In mei van dit jaar werd de vernieuwde Opel Zafira voorgesteld. Direct herkenbaar aan het frisse design, een fors touchscreen in het interieur, zeven zitplaatsen en natuurlijk de WiFi-hotspot waarmee tot zeven personen tegelijk online kunnen zijn in o.a. Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Volgend jaar komen daar nog andere landen bij. Klik hier voor de beschikbaarheid in Europa.

Opel Zafira

Hoogtepunt 4:

Wat productiecijfers betreft hebben we ook in 2016 mijlpalen behaald. Zo rolde in april dit jaar in het Engelse Luton de 750.000ste Vivaro van de band.

Opel Vivaro

Hoogtepunt 5:

Ook vierden we een prachtig jubileum: vijftig jaar Opel Test Center in Dudenhofen. Voor deze gelegenheid werden de deuren voor het publiek geopend van deze voor Opel historische grond, terwijl op het testterrein normaal alleen Opel-medewerkers welkom zijn.

Opel Dudenhofen

Hoogtepunt 6:

Op de Autosalon van Parijs eind september grote ontlading toen Opel het doek trok van de nieuwe Opel Ampera-e: een revolutionaire, volledig elektrische auto met een actieradius van ruim 500 kilometer (volgens NEDC). De Ampera-e komt in 2017 op de markt.

Opel Ampera-e

Hoogtepunt 7:

Op dezelfde Parijse beursvloer onthulden we tevens de KARL ROCKS: het avontuurlijke broertje van de KARL met onder meer stoerdere bumpers, sideskirts, roofrails, unieke 15-inch bi-color lichtmetalen wielen, unieke stoelbekleding en een 18 millimeter grotere bodemvrijheid. De KARL ROCKS staat vanaf maart 2017 bij de Opel-dealers.

Opel KARL ROCKS

Hoogtepunt 8:

Op rallygebied was Opel in 2016 heel succesvol. De Duitser Marijan Griebel won met de Opel ADAM R2 de titel in het FIA ERC Junior kampioenschap. De Nederlander Timo van der Marel won met de ADAM R2 de titel in de RC4-klasse van het Nederlands Kampioenschap Rally. Hij eindigde zelfs in de top-3 van het algemeen klassement!

Opel ADAM R2

Hoogtepunt 9:

Hoogtepunt 9 is de spannende bekendmaking van ons modellenoffensief van 2017: “7 in 2017”. Het is nog niet eerder voorgekomen dat Opel in één kalenderjaar zoveel nieuwe modellen presenteert. Zo komen we in 2017 onder meer met de Crossland X en Grandland X: beide stoere SUV-modellen. De Crossland X komt in de eerste helft van 2017 uit, de Grandland X in de tweede helft van volgend jaar.

Opel Crossland X en Grandland X

Hoogtepunt 10:

Als laatste hoogtepunt kunnen we natuurlijk niets anders melden dan de onthulling van de nieuwe generatie Insignia: Opels nieuwe vlaggenschip. Hij is tot 175 kilogram lichter dan zijn voorganger, komt als Grand Sport (vijfdeurs sedan), Sports Tourer (stationwagon) en als Country Tourer (verhoogde stationwagon met avontuurlijke looks). De nieuwe Insignia debuteert op de Autosalon van Genève in maart 2017.

Opel Insignia Grand Sport