5 hoogtepunten Timo van der Marel.Topprestaties van Timo en Opel ADAM R2 in rallyseizoen 2016.

Timo van der Marel

Het Nederlandse rallykampioenschap 2016 is voorbij. De Opel-rallycoureur Timo van der Marel kan terugkijken op een superseizoen. En wel om deze vijf hoogtepunten.

Hoogtepunt 1: Zilver met voorwielaandrijver

Twee wedstrijden voor het einde van dit rallyseizoen werd Timo van der Marel met zijn Opel ADAM R2 al Nederlands kampioen in zijn RC4-klasse (voorwielaandrijving). Supergoed natuurlijk, maar Timo had nog een missie: eindigen als tweede in het algemeen klassement van het Nederlands Kampioenschap Rally. En dat is gelukt! “Zo zie je maar dat je ook met voorwielaandrijving en 185 pk, andere rallyauto’s met vierwielaandrijving en 300 pk kunt verslaan”, zegt een trotse Timo. Chapeau!

Hoogtepunt 2: Probleemloos rijden

Dit hele rallyseizoen heeft Timo geen problemen gehad; de Opel ADAM R2 deed het perfect. Ook dat mag je een hoogtepunt noemen. “Keer op keer consistent en foutloos rijden was de sleutel tot succes, al heeft ook de technisch probleemloze Opel ADAM R2 ons geholpen met het behalen van mooie resultaten. Het is een geweldige prestatie van het complete team.”

Opel ADAM R2

Hoogtepunt 3: De Opel ADAM R2

Natuurlijk is ook de ADAM R2 een belangrijk hoogtepunt voor Timo. “Het is gewoon een uitstekende auto”, zegt hij. De Opel ADAM R2 is een serieuze racer. Hij heeft een hoogtoerige – dat klinkt lekker! - 1,6-liter ECOTEC 16V-viercilindermotor met 185 pk en 190 Nm, gekoppeld aan een sequentiële vijfbak. Het maximale toerental bedraagt 8.800 tpm. Verder is de ADAM R2 voorzien van een sperdifferentieel en een speciaal afgesteld onderstel voor optimale tractie op allerlei soorten ondergrond. Kortom, you don’t mess with the ADAM R2.

Hoogtepunt 4: Heel hoog geëindigd tijdens GTC Rally!

In oktober dit jaar reed Timo van der Marel samen met navigator Rebecca van der Marel tijdens de GTC Rally van Roosendaal een historische rally. Het tweetal werd met de Opel ADAM R2 vierde in het algemeen klassement. “Naar mijn weten is een R2-auto nog nooit zó hoog geëindigd in een Nederlandse rally”, vertelde Timo. Kijk, daar kun je mee thuiskomen.

Timo van der Marel en Rebecca van der Marel

Hoogtepunt 5: Unleash te beast

Last but not least: Je hebt het misschien vast wel gezien, maar de ADAM R2 van Timo was dit rallyseizoen voorzien van verschillende dierenprints. De ADAM R2 verscheen op het rallytoneel met onder meer een tijger-, adelaar- en zwarte panterlivery. Dat allemaal vanwege het thema ‘Unleash the Beast’. De ADAM is namelijk een auto die je tot in detail kunt personaliseren. Buiten dat: het zag er gewoon heel gaaf uit.