Opel met drie wereldprimeurs in Parijs.Elektrische Ampera-e, stoere KARL ROCKS en elegante Cascada Supreme stelen de show.

Opel PMS 2016

Parijs staat van 1 t/m 16 oktober 2016 weer in het teken van de Mondial de l’Automobile. Het is de op een na grootste autotentoonstelling van Europa. Bij Opel zijn alle ogen gericht op de wereldpremière van drie gloednieuwe modellen.

Behalve de elektrische, revolutionaire Opel Ampera-e zijn ook de stoere KARL Rocks en de speciale Cascada Supreme voor het eerst van dichtbij te bewonderen. Verder nemen ook de grondig vernieuwde Opel Zafira en MOKKA X een belangrijke plek in op de Opel-stand.

Revolutionaire Ampera-e

De nieuwe Opel Ampera-e is de grote ster van de show. Het volledig elektrisch aangedreven model heeft een actieradius van meer dan 500 kilometer volgens de officiële NEDC-testmethode. Hiermee is de Ampera-e met afstand de beste in zijn klasse! Alle concurrenten die momenteel te koop zijn, doen het met minstens 200 kilometer minder.

Behalve dat de Ampera-e stil en uitstootvrij rijdt en uitzonderlijk ver komt op één acculading, is hij ook opvallend ruim en krachtig. Hij zal bezoekers van de autoshow verrassen met zijn binnenruimte en kofferbak van 371 liter. De elektromotor zorgt voor pure sportautoprestaties: met een vermogen van 150 kW (204 pk) knalt de Ampera-e in slechts 3,2 seconden van 0 naar 50 km/u.

Opel PMS 2016

KARL Rocks

Een andere wereldprimeur is weggelegd voor de nieuwe KARL ROCKS, de stoere versie van Opels instapmodel. Hij heeft SUV-achtige kenmerken dankzij robuuste bumpers, wielkastverbreders, zilveren dakrails en beschermpanelen. 

Verder biedt de Rocks dezelfde praktische kenmerken als de reguliere KARL, zoals standaard vijf deuren, vijf zitplaatsen en een bagageruimte van ruim 1.000 liter (met achterbank neergeklapt). En uiteraard is de connectiviteit van hoog niveau, aangezien hij leverbaar is met Opel OnStar en R 4.0 IntelliLink infotainment.

Opel PMS 2016

Cascada Supreme

De derde wereldprimeur op de Autosalon van Parijs is de Opel Cascada Supreme. Deze speciale versie wordt leverbaar in de kleuren ‘Pull Me Over Red’, ‘Summit White’ en ‘Black Meet Kettle’, die geaccentueerd worden door onder meer de zwarte grille, zwarte spiegelkappen en 20-inch lichtmetalen wielen in twee tinten glanzend zwart. Ook in het interieur zijn details afgewerkt in pianozwart en is contrasterend rood stiksel toegepast.

Opel PMS 2016

Nieuwe Opel Zafira

Behalve de drie wereldprimeurs staat ook de nieuwe Opel Zafira in de schijnwerpers. De flexibiliteitskampioen is net als zijn voorganger voorzien van het Flex7-stoelsysteem, terwijl de binnen- en buitenzijde nog verder zijn verfraaid. Vooral binnenin is de Zafira een indrukwekkende verschijning dankzij het (optionele) IntelliLink-infotainmentsysteem, terwijl Opel OnStar inclusief 4G Wifi-hotspot standaard is op de uitvoeringen Business+, Innovation en Business Executive.

Opel PMS 2016

MOKKA X ook van de partij

De nieuwe MOKKA X steelt de show met zijn aangescherpte vormgeving en compleet nieuwe dashboard. Infotainment en connectiviteit zijn ongekend in deze klasse. Net als de Zafira is hij toonaangevend met Opel OnStar en IntelliLink, waarmee de MOKKA X een rijdende 4G wifi-hmotspot is en waarin smartphones naadloos integreren. 

De avonturier zal extra waarde hechten aan het optionele intelligente en adaptieve all-wheel drive. Door deze intelligente sturing beperkt dit all wheel drive systeem ook het brandstofverbruik. Dit verdeelt de aandrijfkrachten traploos tussen de voor- en achteras, van 100% naar de voorwielen tot maximaal 50% naar de achterwielen voor optimale tractie in zware omstandigheden.

Opel PMS 2016