ELE Rally: Timo heeft er zin in!De beestachtige Opel ADAM R2 en rallycoureur Timo van der Marel zijn in topvorm.

Rallycoureur Timo van der Marel verschijnt aankomende vrijdag en zaterdag samen met navigatrice Rebecca van der Marel aan de start van de 52-ste editie van de ELE Rally met de beestachtige ADAM R2. Zowel de auto als Timo en Rebecca zijn in topvorm.

Uitdaging

De ELE Rally is een van de langste in het Nederlandse kampioenschap. “Ongeveer 180 kilometer rijden we op snelheid en ongeveer 15 procent vindt plaats op onverharde paden. Genoeg uitdaging dus”, zegt Timo.

Twee dagen

Op vrijdagavond 3 juni vindt de eerste etappe van de ELE Rally plaats. “We rijden dan de eerste zes klassementsproeven en op zaterdag de overige elf. In totaal zijn dat er dus zeventien."

De ADAM R2 heeft startnummer 15. Het doel van Timo is om in de top 10 te eindigen in het algemeen klassement. "Tijdens de Zuiderzee Rally eindigden we als negende in het algemeen klassement, wonnen we in onze klasse en waren we zelfs de snelste tweewielaangedreven auto van het deelnemersveld. Tijdens de ELE Rally hopen we een soortgelijk of zelfs beter resultaat te behalen.”

Serieus compact rallymonster

De ADAM R2 is een serieus compact rallymonster. Voorin schuilt een 1,6-liter ECOTEC 16V-viercilindermotor met 185 pk, gekoppeld aan een sequentiële vijfbak. “Fantastisch aan deze motor is het hoogtoerige karakter, want het blok haalt 8.800 tpm”, vertelt Timo enthousiast.

“Dankzij een sperdifferentieel kan de auto zijn vermogen goed kwijt. Een turbo heeft de motor niet. Hoe minder onderdelen, hoe minder er kapot kan gaan. En dat blijkt effectief, want de ADAM R2 heeft ons zowel vorig, als dit seizoen nog nooit in de steek gelaten. Even afkloppen natuurlijk. We hebben veel vertrouwen in de auto. Hij loopt erg lekker en is technisch helemaal gezond.''

Voorbereiden

Jezelf voorbereiden op de ELE Rally is volgens Timo niet echt mogelijk. “Wat ik vooral doe is de onboard beelden bekijken van eerdere jaren. Dan heb je weer een beeld van het traject. Natuurlijk maak je met het team een strijdplan, maar het begint pas echt aan de startstreep.”

Personaliseren

De Opel ADAM is een auto die je volledig kan personaliseren. Voor de ADAM R2 van Timo hebben we dat in extreme zin gedaan met het thema 'unleash the beast'. Zo verscheen Timo bij de eerste rally van het seizoen in een beestachtige tijger livery aan de start. De ADAM R2 krijgt voor iedere rally een andere livery.

Winnen!

Tijdens de ELE Rally is gekozen voor een panter livery. Voor het WK Rally in Trier – van 19 tot 21 augustus – kan jij bepalen welke livery de snelle ADAM R2 krijgt. Stemmen kan hier! Vooral even doen, want onder alle stemmers verloten we een unieke prijs: stap samen met Timo van der Marel in zijn Opel ADAM voor de onvergetelijke shakedown op het WK circuit! Dat wil je toch niet missen?