De Opel Insignia van Lucas Woudenberg."Fijne auto die goed op de weg ligt."

Feyenoordspeler Lucas Woudenberg kreeg onlangs de sleutels van zijn nieuwe Opel Insignia overhandigd. Hij was zo tevreden met zijn vorige Insignia, dat hij geen moment twijfelde om dit model weer te kiezen.

Daar staat-ie dan: je nieuwe Opel. Tevreden?
"Ik ben zeker tevreden. Dit is nu mijn vierde Opel. Ik heb twee jaar in een Astra GTC gereden. Gave auto. Was ik heel blij mee, maar ik wilde toch eens wat anders proberen. Vorig jaar koos ik voor de Insignia en die beviel zo goed dat ik dit jaar weer dezelfde gekozen heb."

Heb je eigenlijk iets met auto’s?
"Niet echt. Ik kijk altijd wel als een dikke bak voorbij rijdt, maar voor mijzelf maakt het niet zo veel uit. Ik heb ook geen droomauto."

Wat vind je het belangrijkste aan de auto en waarom?
"Dat alles er op en aan zit. Navigatie vind ik belangrijk en dat je alle functies snel en makkelijk kunt bedienen. De ruimte heb ik niet per se nodig, maar ik vind de Opel Insignia wel een heel mooie en fijne auto die goed op de weg ligt. Ik heb nu voor een diesel gekozen in plaats van een benzineversie. Dan hoef je minder vaak te tanken en dat vind ik wel prettig."

Heb je nog specifieke opties besteld? Welke feature vind je het handigst?
"Nee, geen specifieke opties. Wij kunnen kiezen uit een aantal pakketten en in het eerste pakket is vrijwel alles al ingebrepen. Als je, zoals wij, ieder jaar een nieuwe Opel mag uitkiezen – wat natuurlijk heel leuk is – dan houd ik er wel van om een ander kleurtje te kiezen. Ik had eerst een zwarte, nu een grijze. En OnStar, daar ben ik héél benieuwd naar! Ik denk dat dat super handig is."

Herkennen mensen je onderweg in de auto?
"Normaal gesproken valt het mee. Als ik in de buurt van De Kuip kom, zie je wel veel mensen kijken en zwaaien."

Heb je je rijbewijs in één keer gehaald?
"Zeker weten. Zowel theorie als praktijk!"

Welke muziek luister je het liefst in de auto?
"Ik luister meestal naar de radio, maar ik houd ook wel van Coldplay."

Wie rijden er meestal met jou mee in de auto?
"Ik woon niet in de buurt van de meeste teamgenoten. Dus ik rijd meestal alleen."