Is dit de Opel van 2030?Studenten ontwerpen Opel van de toekomst.

Is dit de Opel van 2030?

Hoe ziet een Opel er in het jaar 2030 uit? Dat is een vraag waar niemand nog echt een antwoord op heeft. Of toch wel? Studenten van de designschool Hochschule Pforzheim deden een poging.

Opel Iconic Concept 2030

Onder de noemer Opel Iconic Concept 2030 kregen studenten van de faculteit Transportation Design de opdracht om dé Opel van 2030 te ontwerpen. Dat begon met simpele schetsen op een leeg vel papier. Daarna werd er computermagie toegepast om de auto's digitaal tot leven te wekken. Er werd zelfs een video gemaakt om de ontwerpen vanuit alle hoeken te laten zien.

Is dit de Opel van 2030?

Stage als beloning

Friedhelm Engler, de designdirecteur van Opel, en designchef Andrew Dyson hebben tijdens het hele project met een schuin oog meegekeken. Ze waren met name te spreken over de Opel-modellen ontworpen door de studenten Maya Markova en Roman Zenin. Opel was zelfs zo onder de indruk dat Opel de twee studenten heeft beloond met een stage van zes maanden in de designstudio in Rüsselsheim.

Is dit de Opel van 2030?

De Opel van de toekomst?

Want zeg nou eerlijk: deze Opel-modellen zien er wel heel erg tof uit toch? Wie weet kijk je hier wel echt naar dé Opel van 2030. De toekomst zal het uitwijzen.

 

Klik hier voor de video