Opels nieuwste crossover: MOKKA X.'MOKKA X zal absoluut weer goed verkopen'.

Opel Mokka X

Halverwege september maakte de Nederlandse media voor het eerst kennis met de nieuwe Opel MOKKA X. In de prachtige Schotse Hooglanden konden zij de crossover testen in een omgeving die 'm op het lijf geschreven is. Niet alleen in de ruige heuvels, maar ook in de drukke stad Edinburgh. Lees de verslagen hieronder!

1. Autozine: Opel MOKKA X op smaak gebracht

De "X" staat voor een kruising tussen een terreinauto en een personenauto. En dat is wat deze auto kenmerkt: een stoer uiterlijk, veel ruimte dankzij de hoogte en (optioneel) vierwielaandrijving. Tegelijkertijd biedt de MOKKA X alle verfijning, luxe en comfort van een compacte personenauto.

2. AutoRAI: Polderen in de Schotse Highlands

Conclusie: de MOKKA X zal absoluut weer goed verkopen. Hij heeft het goede behouden en is opgefrist waar nodig. En de MOKKA X is wat Nederlanders graag willen: stoer en toch praktisch… Lekker polderen!

3. AutoWeek: Voldoende fris voor felle concurrentie? (Video)

Opel facelift de Mokka en noemt hem voortaan MOKKA X. Naast een nieuwe snoet voerde Opel nog een aantal andere aanpassingen door, maar maakt dat de compacte crossover fris genoeg om de felle concurrentie in dit segment weerstand te bieden? Marco zoekt het uit in Schotland.

4. FemmeFrontaal: Duik de modderpoel maar in!

De MOKKA X is verder te herkennen aan zijn kleine nosejob en te onderscheiden van zijn voorgangers door zijn geniale LED-koplampen. Als een soort van CSI-zoeklicht passen de koplampen namelijk automatisch het grootlicht aan zonder tegenliggers te verblinden. Ook projecteert de MOKKA X het licht op verkeersborden voor me. Erg fijn, zo’n lichtbundel die je door spooky Schotland loodst!