Uitdagend rallyjaar voor Opel ADAM R2En voor Timo van der Marel!

Opel ADAM R2 en Timo van der Marel

Fantastisch nieuws! Ook in 2017 rijdt de Nederlandse rallycoureur Timo van der Marel voor Opel. Een groot verschil ten opzichte van vorig jaar: Timo neemt in 2017 met een speciaal geprepareerde ADAM R2 deel aan internationale rally’s. “We kunnen rekenen op extreem pittige concurrentie”, zegt Timo.

Volop uitdagingen

Timo van der Marel heeft samen met Opel Nederland en de Verenigde Opel Dealers Nederland (VODN) een divers rallyprogramma samengesteld met vier internationale rally’s en twee populaire rally’s in Nederland. “We waren op zoek naar meer uitdaging”, zegt Timo. “We hebben daarom een rallykalender samengesteld waarin we de nodige internationale uitdagingen kunnen verwachten”.

Nederlands kampioen

Waarom meer uitdaging? Nou, Timo werd in 2016 met zijn Opel ADAM R2 Nederlands kampioen in de RC4-klasse (voorwielaandrijving) en werd tweede in het algemeen klassement van het Nederlands Kampioenschap Rally. Het werd dus tijd om een stapje hoger te gaan. In 2017 staat onder meer deelname aan twee FIA European Rally Championship (ERC) wedstrijden en twee NK’s in Nederland op het programma. In Nederland gaat het om de ELE Rally en Vechtdal Rally. Timo rijdt alle rally’s dit jaar samen met zijn co-pilote en tevens vrouw Rebecca van der Marel. Jawel, Timo en Rebecca hebben een snel huwelijk.

Competitie is ontzettend fel

Vooral de eerste rally van dit jaar is een pittige. “Tijdens de Rally Islas Canarias moeten we direct aan de bak, want het is misschien wel de moeilijkste rally die we ooit hebben gereden”, stelt Timo. “Er zijn ontelbaar veel bochten en de competitie is ontzettend fel. Alleen al in de RC4-klasse rijden zo’n 24 auto’s mee. In die auto’s zitten de beste coureurs van de wereld, waaronder heel veel jong talent. Het wordt een absolute uitdaging, maar we hebben er zin in. We hopen op Gran Canaria een top vijf positie te behalen.”

Beestachtige outfit

Weet je nog dat de Opel ADAM R2 in 2016 elke rally een andere beestachtige outfit had? Dit jaar maken we opnieuw een statement: pas op voor de ADAM R2 van Timo van der Marel, letterlijk een wolf in schaapskleren! Oftewel: Unleash the beast! De 2017-auto is compleet nieuw, maar technisch identiek aan de ADAM R2 uit 2016. Dat betekent lekker veel power!

Hoogtoerige benzinemotor

De ADAM R2 heeft een hoogtoerige 1,6-liter ECOTEC 16V-viercilindermotor met 136 kW (185 pk) vermogen en 190 Nm koppel, in combinatie met een sequentiële vijfversnellingsbak. Het maximumtoerental bedraagt 8.800 toeren per minuut. Verder is de ADAM R2 voorzien van een sperdifferentieel en een speciaal afgesteld onderstel voor optimale tractie op allerlei soorten ondergrond.

Kalender 2017

Timo van der Marel neemt deel aan de volgende zes rally’s:

4-6 mei - Rally Islas Canarias – ERC - Gran Canaria, Spanje

26-27 mei - ELE Rally – NK - Veldhoven, Nederland

17 juni - Vechtdal Rally – NK - Hardenberg, Nederland

22-24 juni - Ieper Rally - TER Series - Ieper, België

17-20 augustus - WRC Duitsland – WRC - Duitsland

15-17 september - Rally di Roma Capitale – ERC - Italië