“Heerlijk gereden tijdens Rally Islas Canarias”Timo van der Marel is dik tevreden over ADAM R2

Opel ADAM R2

Timo van der Marel en vaste co-pilote Rebecca van der Marel hebben genoten tijdens de Rally Islas Canarias op Gran Canaria. Ook heel belangrijk: het beoogde doel van finishen in de top vijf werd behaald. Volgens Timo was het een van de moeilijkste rally’s die hij ooit gereden heeft.

Knap: vijfde van in totaal 24 deelnemers

Timo werd met zijn Opel ADAM R2 vijfde in de RC4-klasse (voorwielaandrijving), op slechts zeven seconden verschil van de nummer drie. In totaal streden er 24 auto's in de RC4-klasse om een podiumplaats. De rally op Gran Canaria was extra bijzonder voor Timo, want het was zijn eerste optreden in het uitdagende FIA European Rally Championship (ERC).

Snelste op proef zeven

Timo streed in het ERC3-kampioenschap met in totaal dertien deelnemers om een podiumplaats en kwam uiteindelijk als vierde over de finish, op slechts zeven seconden van de nummer twee. Nog indrukwekkender: Timo reed tijdens de zevende proef de snelste tijd in de RC4-klasse en tijdens de vierde, achtste en elfde proef de derde snelste tijd. Timo: "Ik heb nog nooit zo snel gereden met de Opel ADAM R2."

Opel ADAM R2

Serieus lastige rally

De Rally Islas Canarias is een serieus lastige rally. Indrukwekkende hoogteverschillen en spectaculaire landschappen vergen opperste concentratie van navigator en bestuurder. De twaalf proeven hadden een lengte van in totaal 207,29 kilometer. Deelnemers reden te allen tijde op puur asfalt.

Rijden door de wolken

Timo van der Marel: "De testrun op donderdag verliep perfect en de ADAM R2 werd tot in de puntjes afgesteld. De juiste band kiezen op vrijdag en zaterdag was lastig, omdat het beneden extreem warm en droog was, maar in de bergen juist vochtig. Je reed soms letterlijk door de wolken. Gemiddeld reden we op 1.000 en 1.500 meter hoogte. Toch hebben we goede keuzes gemaakt met een mooie vijfde plaats als eindresultaat in de RC4-klasse."

Opel ADAM R2

Alle details moeten kloppen om te winnen

Timo vervolgt: "Het podium hebben we net niet gehaald, maar desalniettemin is een vijfde plaats een knappe prestatie als je kijkt naar het extreem competitieve deelnemersveld. Ik ben supertevreden. De ADAM R2 reed voortreffelijk. Om te winnen moeten alle details kloppen. Tijdens de eerste proef hebben we tijd laten liggen: het was natuurlijk de eerste proef van het seizoen en niet alleen mijn vrouw Rebecca maar ook ikzelf werden direct wakker geschud. In de proeven daarna verliep alles uitstekend en hebben we continu voorin meegedraaid. In proef zeven noteerden we zelfs de snelste tijd in de RC4-klasse. We kijken nu al uit naar de twee rally's in Nederland. Tijdens de ELE Rally en Vechtdal Rally hebben we maar één doel: winnen in de RC4-klasse."

De ELR Rally vindt plaats op 26 en 27 mei in Veldhoven. De Vechtdal Rally is op 17 juni in Hardenberg.