750 kilometer op één batterijlading!Elektrische Opel Ampera-e overtreft zichzelf

Opel Ampera-e

Hoe ver een auto rijdt op één volle brandstoftank of acculading hangt voor een groot deel af van de rechtervoet. Dat je met een fluwelen voet echt veel verder komt, bewijst een tv-team van VOX auto mobil met de nieuwe Opel Ampera-e.

Opel Ampera-e

Twee keer zo ver

Het tv-team reed op een volle batterijlading van de meest oostelijke stad naar de meest westelijke stad van Duitsland in de nieuwe Opel Ampera-e. Van Görlitz naar Aken om precies te zijn, gelijk aan een afstand van 750 kilometer! De officiële actieradius van de Ampera-e, gemeten volgens de nieuwe Europese testcyclus (NEDC), komt uit op 520 kilometer, aanzienlijk minder dus. En met de meer realistische WLTP-testcyclus (Worldwide harmonized Light-duty vehicles Test Procedure) is een actieradius van 380 kilometer gemeten. Een afstand van 750 kilometer is dus twee keer zo ver!

Opel Ampera-e

Hoe hebben ze dat geflikt?

VOX auto mobil-testchef Albert Königshausen en presentator Alexander Bloch reden eind augustus met een Opel Ampera-e uit Görlitz richting het westen en het lukte ze om meer dan 750 kilometer te rijden zonder opladen onderweg. Hoe hebben ze dat geflikt?

Opel Ampera-e

Gemiddelde snelheid

Ze reden met een snelheid van tussen de 40 en 50 km/uur over binnenwegen naar Aken. In totaal waren ze 25 uur en 30 minuten onderweg. Door zoveel mogelijk remenergie te benutten om de batterij onderweg bij te laden, konden ze de actieradius verder rekken.

Opel Ampera-e

Pech

Pech had het duo ook, want onderweg kampte Albert en Alexander nog met wegomleidingen, waardoor de reisafstand nog eens met 20 kilometer toenam. Helaas kwam het duo precies die afstand tekort om het centrum van Aken te bereiken. Na 754,9 kilometer was de 60 kWh-batterij helemaal leeg. Nogmaals: 754,9 kilometer, dat is voor een elektrische auto ongekend goed. Leuk detail: met een NEDC-range van 520 kilometer is de elektrisch aangedreven Opel al de koploper in zijn segment. Met een range van dik 750 kilometer overtreft de Ampera-e dus niet alleen zichzelf, maar ook al zijn concurrenten.

Meer weten over de Opel Ampera-e? Klik dan hier.

Opel Ampera-e