Ampera-e: de koning van de elektrische auto’sDit is de vanafprijs

Opel Ampera-e Prijzen

Onze nieuwe Opel Ampera-e is in vele opzichten de koning van de elektrische auto’s. Niet alleen door zijn actieradius, maar ook door zijn prijs.

520 kilometer range (NEDC)

Over de actieradius gesproken: hij haalt volgens de New European Driving Cycle (NEDC) op een volle acculading van de 60 kWh batterij maar liefst 520 kilometer. Dat is 30 procent meer dan zijn grootste concurrenten in het segment!

Opel Ampera-e Prijzen

De koning te rijk

Met de meer realistische meetmethode, die het daadwerkelijke rijbereik in de praktijk beter benadert, genaamd de WLTP-cyclus (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) blijft de Ampera-e nog steeds de koning te rijk: hij komt dan 380 kilometer ver. En ook het volgende willen we even kwijt: de actieradius in de praktijk is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren, zoals de weersomstandigheden en het rijgedrag van de bestuurder.

Opel Ampera-e Prijzen

Snel!

Als je rijdt in de Ampera-e voel je jezelf de koning van de weg. Vooral bij stoplichten, want dankzij een elektromotor met een vermogen van 150 kW (204 pk) en 360 Nm trekkracht sprint de Ampera-e in slechts 3,2 seconden naar 50 km/u. Van 0 tot 100 km/u kost slechts 7,3 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 150 km/u om zoveel mogelijk uit de batterij te halen.

Een hele mooie vanafprijs

Al dit moois is voor een hele grote groep mensen bereikbaar, want de Ampera-e krijgt een vanafprijs van 40.995 euro, inclusief BTW, afleverkosten en een handige laadkabel voor thuis en publieke laadpunten. Deze prijs geldt voor het uitrustingsniveau Innovation die je nu al kan bestellen en waarvan we de eerste exemplaren begin 2018 afleveren.

Opel Ampera-e Prijzen

Ampera-e Launch Executive uitvoering

In het najaar van 2017 starten we eerst de levering van de Ampera-e Launch Executive uitvoering: dit is een full option uitvoering met stoere 17-inch lichtmetalen wielen, stijlvolle metallic lak, een met leder bekleed interieur en een verwarmingsfunctie voor het stuurwiel en de vóór- en achterstoelen. Het nieuwe IntelliLink-e infotainmentsysteem en Opel OnStar zorgen voor uitstekende connectiviteit, terwijl een Bose Sound System muziek van topkwaliteit garandeert.

Opel Ampera-e Prijzen

Rijhulpsystemen

En er is meer! Wat dacht je bijvoorbeeld van de nieuwste rijhulpsystemen zoals de Opel Eye frontcamera met Following Distance Indication en Verkeersbordherkenning, Achteruitrijcamera, Lane Departure Warning en Park Assist? Ook dat zit er allemaal op en aan.

Nu al extreem populair

Maakt hebberig nietwaar? Nou, dat hebben we gemerkt. De verkoop in Noorwegen begon al in december 2016 en sindsdien zijn daar al meer dan 4.000 bestellingen geplaatst! Het productieproces in de fabriek in de GM Orion-fabriek in Michigan (Verenigde Staten) verloopt heel zorgvuldig en gedoseerd om maximale kwaliteit te garanderen. Op die manier kan er een moment ontstaan dat de levertijd zal oplopen, ook in Nederland. Het advies is dus om zo snel mogelijk een bestelling te plaatsen als je interesse hebt.

E-agents

Waar moet je zijn? Voor de verkoop van onze nieuwe Ampera-e hebben we speciale e-agents aangesteld. In Nederland zijn dat er 28. E-agents zijn gespecialiseerde dealers met de knowhow die noodzakelijk is om de Ampera-e te verkopen en te onderhouden. Dit zijn voornamelijk dealers in (groot)stedelijke gebieden, waar meer vraag bestaat naar elektrische auto's dan in het buitengebied. In juli kun je proefrijden in de Opel Ampera-e en wie weet heb jij straks dan wel zo’n mooie Ampera-e-sleutel in je handen. Hoe gaaf zou dat zijn? 

Opel Ampera-e Prijzen