Opel geeft antwoord.In 6 video's antwoord op de meest voorkomende servicevragen.

Je Opel in optimale conditie houden is belangrijk. Wat kun je zelf en wanneer kun je het beste een afspraak maken met de Opel-dealer? Opel-monteur Wesley geeft in deze video’s antwoord op de 6 meest gestelde servicevragen.

Vraag 1: Waar wordt mijn auto op nagekeken?

Opel controleert de auto tijdens een onderhoudsbeurt op 18 punten die belangrijk zijn voor om de auto goed te laten functioneren. We kijken bijvoorbeeld naar de remmen, schokdempers, accu, banden, verlichting en het koelsysteem.

Vraag 2: Hoe onderhoud ik mijn airco?

Als je ten minste elke twee jaar het interieurfilter van je auto vervangt, voorkom je nare luchtjes. Daarnaast is het raadzaam om ten minste elke vier jaar het koudemiddel bij te vullen. Dit zorgt voor betere koeling. Opel-monteur Wesley legt alles haarfijn uit.

Vraag 3: Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

Niets is zo belangrijk als goed zicht op de weg tijdens een hevige regenbui. Goede ruitenwissers zijn daarbij van groot belang, maar hoe weet je wanneer ze aan vervanging toe zijn?

   

Vraag 4: Hoe controleer ik mijn oliepeil en koelvloeistof?

Eens per maand het oliepeil controleren is altijd verstandig. Heb je een laag oliepeil, dan kan dit schade aan de motor veroorzaken omdat onderdelen niet genoeg worden gesmeerd, gekoeld en gereinigd. Voor zowel de olie als de koelvloeistof is het belangrijk dat je het juiste type gebruikt.

Vraag 5: Hoe weet ik of mijn remmen in orde zijn?

Het klinkt vrij ernstig, maar goede remmen zijn van levensbelang. Ze kunnen in noodsituaties een leven redden. Gezonde remmen onder je auto zijn daarom heel erg belangrijk. Als de remmen piepen of als het controle lampje gaat branden is het tijd om de remmen professioneel na te laten kijken.

   

Vraag 6: Hoe weet ik of mijn banden goed zijn?

Banden vormen het enige contactpunt van de auto met het wegdek. Rijden op goede autobanden mag je daarom niet onderschatten. De juiste bandenspanning, de juiste profielhoogte, het zijn allemaal zaken waar je op moet letten.

 

Snel een afspraak maken met een dichtstbijzijnde Opel-dealer kan hier.