X: de nieuwe letter van Opel.Waarom Opel de letter X introduceert.

Opel Mokka X

Je hebt het wellicht al gemerkt: de vernieuwde Opel Mokka heeft de naam Mokka X gekregen. De letter ‘X’ ga je in de toekomst op meerdere Opel-modellen terugzien.

X staat voor crossover

Waarom introduceren we nu de X? De letter is onderdeel van een nieuwe strategie van Opel. Alle SUV’s krijgen in de toekomst een X achter de naam. De X staat voor crossover, want cross betekent in het Engels ‘kruis’. En crossover is, zoals je misschien wel weet, de mengvorm tussen een personenauto en een terreinauto. De Mokka X trapt af als eerste SUV met een X achter de naam, maar in de toekomst volgen nog veel meer modellen.

Opel Mokka X, Crossland X, Grandland X

Crossland X en Grandland X

In 2017 introduceren we bijvoorbeeld de nieuwe Crossland X. Deze nieuwe crossover komt in de eerste helft van 2017 op de markt in het B-segment. 2017 is tevens het jaar waarin we bij Opel de Grandland X introduceren; een compleet nieuwe, stijlvolle SUV maar dan net iets ruimer en groter dan de Crossland X. De Grandland X komt in de tweede helft van 2017 op de markt.

Actieve lifestyle

Zowel de Crossland X en Grandland X zijn auto’s om naar uit te kijken, want net als de Mokka X krijgen ze een stoer off-road-achtig maar tegelijkertijd ook elegant uiterlijk. Ook bieden ze een hoge zitpositie, goed uitzicht rondom, een prettige instap, een forse bagageruimte en een interieur rijk aan comfort en praktisch gebruiksgemak. Perfecte auto's dus voor mensen met een actieve lifestyle.

Opel Mokka X

Grootste modellenoffensief ooit

De Crossland X en Grandland X zijn onderdeel van het grootste modellenoffensief van Opel ooit. Van 2016 tot en met 2020 introduceren we 29 nieuwe modellen, waarvan we er in 2017 al zeven gaan zien! Let 2017 begin!