De nieuwe Opel Mokka X.7 stoere weetjes die je graag zult willen weten.

In het najaar verwelkomen we ons nieuwste familielid: de Opel Mokka X. Een stoere cross-over waar veel over te vertellen is, zoals deze zeven stoere weetjes.

Een ‘X’?

Het is voor het eerst dat we op een Opel de aanduiding ‘X’ gebruiken. Met deze letter benadrukken we de avontuurlijke en robuuste persoonlijkheid. Want dat is de Mokka X. Om het ontwerp extra kracht te geven, krijgt de Mokka X ook stoerder ogende bumpers en koplampen met LED-techniek. En wat denk je van de nieuwe kleur Amber Orange, zoals te zien is op deze foto's?

Internetten? Dat kan!

Ook de Mokka X krijgt van ons het OnStar-systeem1 waarmee je niet alleen de beschikking hebt over een persoonlijke assistent die je 24/7 het hemd van het lijf kan vragen, maar waarmee je ook van de Mokka X een WiFi-hotspot maakt. Dat betekent dat passagiers in de auto gebruik kunnen maken van draadloos internet, ook in het buitenland.

Riant touchscreen

We voorzien de Mokka X van een compleet nieuw, eigentijds dashboard met als absolute eyecatcher een riant touchscreen waarmee je het IntelliLink-multimediasysteem aanstuurt. Het systeem ondersteunt Android Auto2 en Apple CarPlay zodat de smartphone-koppeling probleemloos verloopt.

Gezond bezig met AGR-stoelen

Net als in de nieuwe Opel Astra kun je de Mokka X straks ook bestellen met AGR-stoelen. Deze ergonomische comfortstoelen zijn op verschillende manieren te verstellen en verwennen je rug de hele rit lang. Niet verwonderlijk dus dat de comfortstoel wordt aanbevolen door AGR (Aktion Gesunder Rücken), een onafhankelijke Duitse organisatie van artsen en fysiotherapeuten.

Off-road geen probleem

De Opel Mokka X is natuurlijk een échte SUV, waardoor off-road rijden geen enkel probleem is. Vierwielaandrijving is dan natuurlijk wel een aanrader. Afhankelijk van de gekozen motorisering is vierwielaandrijving standaard. Zo niet, dan heeft de Mokka X aandrijving op alleen de voorwielen.

Een motor om naar uit te kijken

De Mokka X krijgt voor het eerst een geheel nieuwe uit aluminium ontwikkelde 1,6-liter CDTI dieselmotor met een vermogen van 81kW (110 pk) en 300 Nm. We leveren deze dieselmotor met een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. Met een extreem laag verbruik en een CO2-emissie van slechts 99 g/km is dit een motor om naar uit te kijken. Lekker zuinig en dus perfect voor langere afstand of voor het trekken van een caravan. Deze versie komt in aanmerking voor slechts 21% bijtelling bij zakelijk gebruik.

Vroege vogel

Wist je dat Opel één van de eerste Europese autobouwers was die een compacte SUV lanceerde? De Mokka was daarmee één van de pioniers in dit segment. En met succes bovendien, want de Mokka is zo populair dat er sinds de marktintroductie in 2012 al meer dan een half miljoen exemplaren zijn gebouwd. De nieuwe Mokka X is nóg beter dan de vorige Mokka en vormt daardoor dus een nog interessanter aanbod. Nog even geduld, zoals gezegd staat de Mokka X in het najaar bij de Opel dealer.

 

1 Standaard op Business+ en Innovation.

2 De Opel Mokka X is al klaar voor Android Auto. De app is te gebruiken zodra de Nederlandse versie door Google wordt gelanceerd.