Op naar de sneeuw!5 wintersportauto’s van Opel.

Opel Insignia Country Tourer

Eropuit naar de Alpen? We geven je geen ongelijk. Lekker genieten van besneeuwde bergtoppen, glühwein en het afdalen van strakke pistes op je snowboard of twee latten. Goed vervoer is belangrijk tijdens de wintersport. Deze vijf Opels zijn ideaal voor de wintersport.

5: Opel Meriva

Ruim, praktisch, overzichtelijk en stijlvol. Onze Meriva is het allemaal. Daarnaast heeft de auto bijzondere FlexDoors die tot 84 graden open kunnen en FlexSpace waarmee het heel eenvoudig is om de stoelindeling achterin aan te passen. Kortom: instappen was nog nooit zo makkelijk. Verschillende hulpsystemen maken van rijden in de sneeuw kinderspel, zoals het slimme stabiliteitscontrolesysteem ESP Plus en Automatic Lighting Control (ALC) voor maximaal zicht onder de zwaarste omstandigheden. Laat die bergen maar komen! Meer over de Opel Meriva.

Opel Meriva

4: Opel Astra Sports Tourer

Met de Auto van het Jaar 2016 op wintersport, dat wil toch iedereen? De Astra is er uitstekend geschikt voor, vooral als Sports Tourer want die heeft net dat beetje extra bagageruimte. Handig voor de grotere tassen. De Opel Astra heeft verder krachtige benzine- of dieselmotoren die lekker zuinig zijn. En dankzij AGR-comfortstoelen leg je probleemloos langere afstanden af. De stoelen zijn zelfs leverbaar met massagefuncties. Je bent dus weer in no-time van die skiblessure in de onderrug af als je thuis komt. Meer over de Opel Astra Sports Tourer.

Opel Astra Sports Tourer

3: Opel Zafira

Tja, wat moeten we nog over de Zafira zeggen? Deze auto behoeft geen introductie. De naam is inmiddels zo bekend, dat iedereen wel weet hoe ruim, comfortabel en praktisch de Zafira is. Skilatten hoeven niet eens op het dak. Er is ruimte genoeg in het interieur, want dankzij het bekende FLEX 7 zitsysteem heb je de vrijheid om de stoelenindeling te veranderen. In een handomdraai maak je meer plaats voor bagage of voor extra passagiers. De Zafira heeft nog een groot (letterlijk) pluspunt: dankzij de enorme panoramische voorruit heb je een ongekend wijds zicht op de besneeuwde bergtoppen. Dat is pas genieten. Meer over de Opel Zafira.

Opel Zafira

2: Opel Mokka X

De Mokka X heeft absoluut geen sneeuwvrees. Hij vindt het juist leuk! Of je deze compacte SUV nu met voorwiel- of vierwielaandrijving neemt: er is altijd maximale grip. De Mokka X oogt verder heel erg stoer, staat hoog op zijn wielen en biedt maximaal zicht dankzij de AFL-LED koplampen met een tot 30 procent hogere lichtopbrengst dan traditionele halogeen-koplampen. De Mokka X is daarnaast erg wendbaar en stabiel, of het nu in het drukke stadsverkeer of op bochtige wegen is. Deze auto is overal in zijn element. Meer over de Opel Mokka X.

Opel Mokka X

1: Opel Insignia Country Tourer

Het avontuur schuilt al in de naam van de Insignia Country Tourer. Dit is bij uitstek een ontdekkingsreiziger. Klaar voor actie, ongeacht het moment. Dankzij vierwielaandrijving (optioneel) en slimme hulpsystemen heb je altijd maximale controle. Monteer winterbanden en een skikoffer op het dak en op naar de sneeuw! Hoe lang de reis ook mag zijn, met de Insignia Country Tourer vliegt het asfalt - en als het moet ook onverhard terrein - onder je door. Je arriveert uitgerust en al jodelend op je eindbestemming in 'Alpenland'. Meer over de Opel Insignia Country Tourer.

Opel Insignia Country Tourer

En dan nog iets…

Alle modellen van Opel zijn natuurlijk verkrijgbaar met de persoonlijke online- en service-assisent Opel OnStar en geïntegreerde 4G Wi-Fi waarmee je in vrijwel alle landen kunt internetten via een 3G of 4G-netwerk. Kijk, dat is wintersport 3.0!

Opel OnStar