Opels met gunstige bijtelling.Bekijk de gunstige bijtellingspercentages per model.

Tientallen Opels met gunstige bijtelling.

Rij jij in een Opel van de zaak en gebruik je die ook voor privédoeleinden? Dan betaal jij bijtelling. Een bepaald percentage van de netto catalogusprijs van de auto wordt bij jouw jaarinkomen bijgeteld. Je betaalt dus voor het gebruik van de auto in de vorm van extra inkomstenbelasting.

Per 1 januari 2016 zijn de bijtellingsregels opnieuw aangescherpt. Het bijtellingstarief van 7% is komen te vervallen, die gold voor auto’s met een CO2-uitstoot van 1 t/m 50 g/km. In 2016 belanden die in de categorie van 15% bijtelling.

Alle benzine- en dieselauto’s met een uitstoot van 51 t/m 106 g/km komen in aanmerking voor 21% bijtelling. Vorig jaar was dat nog 20%. Auto’s die 107 g/km of meer uitstoten, vallen in de categorie van 25% bijtelling.

Het grootschalige productoffensief van Opel heeft ertoe geleid dat veel nieuwe modellen met schone motoren zijn geïntroduceerd. Vrijwel alle modellen komen in aanmerking voor 21% bijtelling. Daarmee heeft Opel tientallen zakelijk interessante modellen. Om het wat overzichtelijker te maken, hebben we de gunstige bijtellingspercentages per model op een rijtje gezet.

Opel modellen met gunstig bijtellingspercentage in 2016: 

ADAM 21%

KARL 21%

Corsa 21%

Meriva 21%

Mokka 21%

Nieuwe Astra 5-deurs 21%

Nieuwe Astra Sports Tourer 21%

Insignia 4-deurs 21%

Insignia 5-deurs 21%

Insignia Sports Tourer 21%