Kans op verkeersboetes verkleinen.Dankzij handige hulpsystemen van Opel.

Opel snelheid

In 2017 gaan de tarieven van snelheidsovertredingen iets omlaag. Niet veel hoor, want het verschil ten opzichte van 2016 bedraagt slechts 0,03 procent. In échte euro’s komt dat per snelheidsovertreding neer op een besparing van 1 euro. Nog beter is om géén boetes te rijden. Opel helpt een handje.

Oorzaak van daling: geldontwaarding

“Het percentage van -0,03 procent is gebaseerd op de wijziging van de consumentenprijsindex (geldontwaarding) in de periode van 1 juni 2015 tot 1 juni 2016, vastgesteld door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze lichte daling is alleen merkbaar bij boetes uitgedeeld naar aanleiding van overschrijding van de maximumsnelheid. Deze gaan namelijk met 1 euro omlaag. Tarieven van andere verkeersovertredingen veranderen niet”, zo verklaart een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Opel Cruise Control

Administratiekosten

En de administratiekosten? Ook die blijven gelijk in 2017. Per boete brengt het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) dus 9 euro in rekening. Dit bedrag is opgebouwd uit 5,52 euro voor personeelskosten, 2,53 euro voor apparaatskosten, 0,59 euro voor gerechtskosten en 0,36 euro voor rente en afschrijving. Beroep aantekenen tegen een boete kan ook in 2017 online (DigiD noodzakelijk).

Opel helpt een handje

Te hard rijden heb je natuurlijk helemaal zelf in de hand. Opel helpt je een handje om dat niet te doen. Dankzij cruise control bijvoorbeeld. Ideaal voor het afleggen van langere afstanden. Adaptive Cruise Control gaat nog een stapje verder en zorgt er zelfs voor dat de afstand tussen de voorligger en jouw auto constant blijft en dat de auto automatisch weer de gekozen snelheid hervat. Heel ontspannen rijden dus. En dan is er nog een handig hulpmiddel: verkeersbordenherkenning. Zo weet je altijd welke snelheidslimiet er geldt. Kortom: Opel helpt je om eventuele boetes te voorkomen. Is dat even fijn!

Opel verkeersbordenherkenning