Zoek de verschillen: Opel Astra vs Astra Sports Tourer.Ga je voor de Opel Astra vijfdeurs hatchback of toch voor de Astra Sports Tourer?

Of je nu kiest voor de Opel Astra vijfdeurs of voor de Astra Sports Tourer, je tart in beide gevallen de topklasse. Hoewel de twee Astra-modellen veel overeenkomsten hebben, zijn er toch enkele grote verschillen.

Lengte

Met de Opel Astra Sports Tourer krijg je een langere auto dan de vijfdeurs Astra. Het lengteverschil bedraagt 33 centimeter. De Astra Sports Tourer is 4,70 meter lang tegen 4,37 meter voor de vijfdeurs Astra. De wielbasis is overigens gelijk gebleven. De ruimte voor de passagiers achterin wijkt dus niet af. Behelpen is dat absoluut niet, want de been- en hoofdruimte behoren tot de ruimste in de Astra-klasse.

De bagageruimte

Het écht grote verschil zit hem natuurlijk in de bagageruimte. Voor de vijfdeurs Astra bedraagt die 370 tot 1.210 liter. Die van de Astra ST heeft zelfs een inhoud van 540 tot 1.640 liter! Met neergeklapte achterbank is de bagageruimte van de vijfdeurs Astra 157,5 centimeter lang. Die van de Astra Sports Tourer doet hier een flinke schep bovenop: 187,2 centimeter.

Slim!

Standaard hebben de Astra vijfdeurs en Astra Sports Tourer een in twee ongelijke delen (60/40) neerklapbare achterbank. Voor de Astra Sports Tourer hebben we nog een extra in huis. We leveren dit model namelijk optioneel met een in drie delen (40/20/40) neerklapbare achterbank, die je met één eenvoudige knop bedient. Dat maakt het indelen van de bagageruimte nog handiger!

Design, iets anders

Vanwege de ruimere bagageruimte hebben we de Astra Sports Tourer natuurlijk een ander design gegeven. Naast een compleet andere achterzijde hebben we het model voorzien van een stijlvolle verchroomde strip die via de raamlijsten doorloopt naar de achterklep.

Dat is handig!

Alleen de Opel Astra Sports Tourer is leverbaar met een elektronisch bedienbare achterklep met voetsensor. Een simpele voetbeweging onder de achterbumper is genoeg om de achterklep te openen of te sluiten. De achterklep bedienen is ook mogelijk met een drukknop op de achterklep, het bestuurdersportier of met je sleutel.