VIDEO: Fluisterstille overwinning.Elektrische Ampera-e sprint tegen sportauto’s en wint!

Opel Ampera-e wint sprint tegen Astra TRC en ADAM R2

Voorjaar 2017 arriveert de compleet nieuwe elektrische Opel Ampera-e op de Nederlandse markt: een revolutionaire elektrische auto die ook nog eens heel snel blijkt te zijn. Kijk maar naar deze sprint, waarin de Ampera-e het opneemt tegen de Astra TCR, de ADAM R2, de Insignia OPC én de Corsa OPC.

Hoogste podiumplaats voor Ampera-e

Wie is er sneller over 30 meter? Dat was de hamvraag in deze wedstrijd. De elektrische Opel Ampera-e of toch een van de andere sportauto’s van Opel? Dankzij de koppelrijke elektromotor met 360 Nm trekkracht, beschikbaar vanaf stilstand, bemachtigt de nieuwe Opel Ampera-e de hoogste podiumplaats. Knap! En een mooie demonstratie van hoe krachtig de elektrische auto is.

Hoe snel is de Ampera-e dan?

Maar hoe snel is de Opel Ampera-e dan echt? De sprint van 0 naar 50 km/u is al na 3,2 seconden voltooid. En de tussensprint van 80 naar 120 km/u klaart hij in slechts 4,5 tellen. De topsnelheid bedraagt 150 km/u.

Ingebouwde wifi-hotspot

We hebben de Ampera-e slim gebouwd. Het accupakket bijvoorbeeld is onder de vloer gemonteerd. Dat is handig, want zo blijft de interieurruimte behouden en kun je met vijf personen riant zitten. Naar wens kun je ook online, want het inmiddels bekende IntelliLink-entertainmentsysteem met Apple CarPlay-ondersteuning en Opel OnStar is natuurlijk ook in de Ampera-e leverbaar. Dankzij de ingebouwde wifi-hotspot kunnen in totaal zeven mobiele apparaten tegelijk online.

Alvast even proefzitten? Op naar Parijs!

Wil je de Opel Ampera-e zelf bekijken? Dat kan! Onze elektrische MPV beleeft zijn wereldpremière op de Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). Alvast even proefzitten? Op naar Parijs dan! Zoals gezegd komt de Ampera-e voorjaar volgend jaar naar Nederland. Behalve een revolutionaire actieradius krijgt de auto ook nog een geweldig rijgedrag, voor een bereikbare prijs. Wij kunnen niet wachten.

Opel Ampera-e beleeft wereldpremière in Parijs