Wat fijn om te horen!‘De week van de digitale radio’

Wie naar de radio luistert, heeft het misschien al gehoord: het is deze week de ‘Week van de digitale radio’. Een mooi moment om DAB+ (Digitale Radio+) eens nader onder de loep te nemen.

DAB+ leverbaar op alle modellen van Opel

Na FM en DAB (Digital Audio Broadcasting) is anno 2016 DAB+ de nieuwe standaard. Je ziet het steeds vaker, of het nu om een nieuw audiosysteem in de woonkamer of een installatie in nieuwe auto’s gaat. Bij Opel is DAB+ op alle modellen leverbaar. Of het nu gaat om de KARL of INSIGNIA, het is in alle modellen leverbaar of zelfs standaard aanwezig! Goed, dat klinkt leuk, maar wat zijn dan precies de voordelen van DAB+?

Volop voordelen

DAB+ is minder storingsgevoelig dan FM en geeft een nog betere en efficiëntere digitale ontvangst. Je kan de goede geluidskwaliteit vergelijken met een CD: het geluid is zuiver en kraakhelder. Maar er zijn meer voordelen, want je ontvangt meer landelijke en regionale zenders dan ooit tevoren. Meer keuze dus!

    

Minder energie

Het radiosysteem stelt alle DAB+-radiostations automatisch in. Je hoeft dus niet zelf de juiste frequentie te zoeken. Is dat even handig! Ook fijn is dat je in héél Nederland ontvangst hebt. Digitale radio heeft ook milieuvoordelen, want het uitzenden van het signaal ervan kost 80 procent minder energie dan analoge zendmasten.

Leuk om te horen toch?

Weet dat DAB+-radio’s nog steeds FM kunnen ontvangen, maar zie dat vooral als een back-up. Op termijn zal DAB+ het FM-signaal compleet gaan vervangen, maar dat duurt nog enkele jaren. Een ding weet je zeker: met een Opel met DAB+ ben je helemaal klaar voor de toekomst van muziek luisteren in de auto. Dat is toch fijn om te horen?