Opel Astra TCR.Klaar voor tweede TCR seizoen.

Astra tcr 2017

Voor de start van het raceseizoen van 2017 zit de Opel Astra TCR in de laatste fase van een serie technische verbeteringen. De ervaringen van het eerste seizoen 2016 zijn gebruikt om de ongeveer 350 pk sterke Opel Astra TCR in de winter klaar te stomen voor de 2017-homologatie in maart. Daarna kan de Astra TCR worden ingezet in alle TCR-series overal ter wereld.  Op 19, 20 en 21 mei zijn er TCR-races in Nederland op Circuit Park Zandvoort tijdens het Zandvoort Race Festival.

Voorafgaand aan de homologatie in maart is er de “Balance of Performance” shake down op 1 en 2 maart op de Adria International Raceway nabij Venetië. Tijdens deze test neemt een professionele coureur van de TCR-organisatie plaats in de auto om te checken of de aangemelde auto’s voldoen aan de vereiste basiskwalificaties, om er zeker van te zijn dat de deelnemende racers competitief genoeg zijn.

Niet alleen privéteams racen met de Astra TCR. Dit jaar zitten ook de profs achter het stuur op het internationale podium. Het Belgische team DG Sport Compétition – met rijder Pierre-Yves Corthals, de titelhouder van de TCR Trophy Europe 2016 – werkt aan de inzet van twee Opel Astra’s in de TCR International Series. De eerste race daarvan vindt plaats op 2 april op het Rustavi International Motopark in Georgië. 

Om de klantenteams voldoende support te bieden, werkt Opel dit jaar nauwer samen met de technische ontwikkelingspartner Kissling Motorsport. In de toekomst bieden deze touringcarspecialisten van Bad Münstereifel vlakbij de Nürburgring ook support voor alle klanten. “We bundelen zo alle ervaring en kennis die nodig zijn voor ons klantenraceprogramma. Gestroomlijnde processen, directe communicatie en efficiënte service zijn hiermee verzekerd”, zegt Opel Motorsport Director Jörg Schrott.