IVA Driebergen ontvangt Ampera van Opel.Henk Wildschut nam de geschonken auto dankbaar in ontvangst.

header

Importeur Opel Nederland, vertegenwoordigd door PR-manager Jeroen Maas, heeft een Opel Ampera overhandigd aan IVA Driebergen. Deze elektrisch aangedreven auto is voorzien van een range extender en biedt dus diverse mogelijkheden om de IVA-studenten op een praktische manier kennis te laten maken deze vorm van alternatieve aandrijving.

Opel heeft met de in 2011 geïntroduceerde Ampera een oplossing gepresenteerd voor de doorgaans beperkte actieradius van elektrisch aangedreven voertuigen. Dit is erg belangrijk om de zogenaamde “range anxiety” bij elektrisch rijden teniet te doen. En deze filosofie is eveneens terug te vinden in de inmiddels geïntroduceerde opvolger: de Ampera-e, die met een actieradius van ruim 500 kilometer (volgens NEDC) het bereik van een auto met verbrandingsmotor benadert.DriebergenAmpera

Dit leermiddel zal worden ingezet bij de verschillende praktische lessen van het vak Commerciële Techniek. Zo wordt het voertuig o.a. gebruikt bij de thema’s elektrisch rijden en laden, verlichtingssystemen, infotainment en TPMS.

Op business school IVA Driebergen worden studenten breed opgeleid. Naast marketing, management en commercie krijgen studenten ook commerciële techniek. De focus ligt daarbij op kennis en vaardigheden van verschillende producten en systemen. Dat komt later goed van pas bij functies als inkoper, accountmanager en bedrijfsleider. Door kennis van techniek zijn IVA-studenten breed inzetbaar in het bedrijfsleven.

Henk Wildschut (rechts op de foto) nam in het bijzijn van Erick Vermei (die zo’n vijf jaar lang een gemiddeld brandstofverbruik van 1:103 met de Ampera heeft gerealiseerd) de geschonken auto dankbaar in ontvangst.