OPEL BI-FUEL. Hét antwoord op hoge brandstofprijzen.

Opel heeftWij hebben nu maar liefst elf modelversies die geschikt zijn voor het voordelige autogas (LPG). Bovendien zijn er ook nog eens drie varianten die op aardgas (CNG) kunnen rijden. Daarmee is Opel één van de merken met het grootste aanbod LPG- en CNG-auto’s af fabriek. De Bi-Fuel motor kan zowel op LPG als op benzine rijden. Met de relatief lage prijs voor LPG in Nederland – in vergelijking met benzine en diesel – is dit Bi-Fuel-offensief van Opel een interessant alternatief voor heel autorijdend Nederland.

Bespaar op brandstof
Met LPG is een enorme besparing op brandstof mogelijk. Opel biedt de LPG-installatie af fabriek aan, zodat de Bi-Fuel ecoFLEX-uitvoeringen gebouwd worden naar de kwaliteitsmaatstaven die u van Opel gewend bent en de volledige fabrieksgarantie behouden blijft.

Milieubewuste innovaties
Voor de nieuwe generatie LPG-motoren is de software voor de motor en de LPG-installatie geoptimaliseerd, zodat ze beter met elkaar kunnen communiceren. De motor schakelt soepel om tussen rijden op LPG en benzine en past zijn gedrag direct op de andere brandstof aan. Hierdoor loopt de motor zuiniger en wordt de CO2-uitstoot tot een minimum beperkt.

Gemakkelijke LPG-schakelaar
De schakelaar voor omschakelen tussen LPG en benzine is midden in het instrumentenpaneel geplaatst zodat het overschakelen gemakkelijker gaat dan ooit tevoren. Het overschakelen (van LPG naar benzine of omgekeerd) gaat automatisch of handmatig. Een lampje in de schakelaar gaat aan wanneer LPG geselecteerd is. Zodra de auto op benzine omschakelt, gaat dit lampje uit. Duidelijk en eenvoudig.

LPG-tank neemt geen extra ruimte in
Het LPG-systeem is speciaal op de individuele modellen afgestemd, met een slimme oplossing voor de LPG-tank. Deze zit namelijk op de plaats van het reservewiel. Zo blijven de passagiers- en bagageruimte net zo groot als in de normale uitvoeringen.

Goede infrastructuur voor LPG in heel Europa
Eigenaren van Bi-Fuel modellen kunnen gebruik maken van het uitgebreide netwerk met meer dan 45.000 tankstations in heel Europa. Men hoeft dus niet voortdurend te zoeken naar die ene pomp waar LPG getankt kan worden. LPG tanken is bovendien net zo veilig en eenvoudig als ‘gewoon’ tanken. U zult alleen verrast worden door de rekening!