Eerste auto ooit met YouTube-views gekocht.Yuri Schuurkes trekt ruim een miljoen kijkers en ‘koopt’ nieuwe Opel Astra.

Eerste auto gekocht met Youtube views

Een absolute primeur bij Opel-dealer Van Mossel OPC in Veghel: ’s werelds eerste auto die met YouTube-views is gekocht, is daar afgeleverd. Yuri Schuurkes wist met zijn spraakmakende video meer dan een miljoen views te verzamelen en ‘kocht’ daarmee een gloednieuwe Opel Astra vijfdeurs Online Edition ter waarde van 23.070 euro.

Opel lanceerde in april de bijzondere campagne ‘Betaal met Views’. Iedereen die tussen 24 april en 30 juni 2017 een te gekke video maakte van zijn of haar proefrit in één van de Opel Online Editions en die op YouTube plaatste, kon een gloednieuwe Opel afrekenen als de video voldoende views had genereerd. Nooit eerder werd een dergelijke actie door een automerk of andere producenten geïnitieerd.

Deelnemer Yuri Schuurkes trok met zijn YouTube-video al meer dan een miljoen views, waarmee hij het minimale aantal van 922.800 views voor een nieuwe Opel Astra vijfdeurs Online Edition ruimschoots haalde. Inmiddels heeft hij de sleutels van zijn nieuwe auto overhandigd gekregen.