Grootste productoffensief ooit in 2017!Lancering van zeven nieuwe Opel modellen.

Opel blikt terug op een succesvol 2016 met spectaculaire onthullingen, recordbrekende verkoopresultaten en prestigieuze onderscheidingen. Maar het avontuur is pas net begonnen. In 2017 staat een groot productoffensief te wachten, met de lancering van maar liefst zeven nieuwe modellen!

Opel ging het jaar 2016 voortvarend van start met de publicatie van de eerste Opel GT Concept foto’s. De reacties van pers en publiek waren overweldigend. De tweezits sportcoupé was een van de grote sterren op de Autosalon van Genève en werd zelfs uitgeroepen tot ‘Car of the Show’.

Introducties
Ook de grondig vernieuwde MOKKA X beleefde zijn werelddebuut in Genève. Een paar maanden later werd de nieuwe Opel Zafira voorgesteld, die meteen indruk maakte met zijn frisse design, grote touchscreen, WiFi-hotspot en 7-zits interieur, dat meer weg heeft van een comfortabele lounge. Daarna lanceerde Opel de KARL ROCKS, een stoere compact-crossover op basis van Opel’s instapmodel. Na de KARL ROCKS is de nieuwe Opel Insignia het tweede model dat uit de startblokken schiet. Het compleet nieuwe vlaggenschip debuteert op de Autosalon van Genève in maart 2017.

 

Mijlpalen
Aan het begin van het jaar werd de Astra uitgeroepen tot ‘Car of the Year 2016’. De Astra mocht toen al rekenen op een overweldigende belangstelling en inmiddels zijn er wereldwijd al meer dan 300.000 stuks verkocht. In april werd ook de productie van de 750.000ste Vivaro gevierd.


De Ampera-e
In september waren alle ogen gericht op de wereldpremière van de nieuwe Opel Ampera-e op de Autosalon van Parijs. Het revolutionaire, volledig elektrische model biedt een actieradius van ruim 500 km (volgens NEDC), waarmee hij ten minste 100 km verder rijdt dan de concurrentie.


Sportief
Opel beleefde in 2016 ook sportieve successen. De Duitser Marijan Griebel won met de Opel ADAM R2 de titel in het FIA ERC Junior kampioenschap. De Nederlander Timo van der Marel won met de ADAM R2 de titel in de RC4-klasse van het Nederlands Kampioenschap Rally en eindigde in de top-3 van het algemeen klassement.

 

 

Kortom, in 2017 start de verkoop van de Ampera-e, er is nieuws op het gebied van de Vivaro, bovenstaande introducties komen aan bod en er wordt een geheel nieuwe crossover geïntroduceerd: de Opel Crossland X. Tevens is 2017 het jaar van de Opel Grandland X; een compleet nieuwe, stijlvolle CUV.

“We staan aan de vooravond van ons grootste productoffensief ooit. We komen onze beloften na: 29 nieuwe modellen tussen 2016 en 2020. Ik wil onze klanten, onze internet community en iedereen die heeft bijgedragen aan een succesvol 2016 graag bedanken. Ik wens iedereen prettige feestdagen en een fantastisch 2017”, besluit Neumann.