New Opel Vivaro - Affordability and Emissions
Opel Nieuwe Vivaro - We Recommend

Proefrit

Een proefrit zegt meer dan duizend foto’s. Via het proefritformulier kunt u een afspraak maken.

Maak een afspraak
Opel Nieuwe Vivaro - Good to Know

Handige links

MINDER UITSTOOT EN LAGE KOSTEN.

Compacte 1.6 CDTI BiTurbomotoren die meer vermogen leveren bij een lager verbruik, zijn opnieuw een voorbeeld van de doordachte techniek van de Vivaro. Zowel wat verbruik als CO2-uitstoot betreft behoort de Opel Vivaro tot de beste in zijn klasse.

Vergroten

Meer vermogen, minder verbruik

In de nieuwe Opel Vivaro doet een nieuwe reeks common-rail dieselmotoren zijn intrede. Met een cilinderinhoud van slechts 1.6 liter leveren ze een vermogen van minimaal 70kw (95pk) tot 107 kW (145 pk). Ze combineren een hoge trekkracht met een bescheiden verbruik en lage uitstoot.


Vergroten

Geavanceerde motortechnologie

De motoren van de Opel Vivaro hebben een aantal geavanceerde technische kenmerken gemeen: Variabele turbogeometrie voor een hoger rendement, vooral bij lage toerentallen. In combinatie met de "Swirl-technologie", waarbij de cilinderkoppen zo gevormd zijn dat een extra werveling ontstaat, leidt dit tot een hoge trekkracht zonder dat ooit sprake is van een 'turbogat'. Een ander voordeel is dat de CO2-uitstoot beduidend lager is.New Opel Vivaro - Additional Cost Cutters
Vergroten

Extra besparingen

Naast het Start/Stop-systeem is de Vivaro voorzien van andere energiebesparende onderdelen, zoals een waterpomp die alleen wordt ingeschakeld wanneer het nodig is, en een variabele oliepomp die exact de benodigde hoeveelheid olie afgeeft.

 

Het slimme accusysteem zorgt dat de accu vooral wordt opgeladen wanneer tijdens het remmen energie vrijkomt. Ook dit draagt bij tot een lager verbruik en minder uitstoot.

 

De distributieriem en het partikelfilter zijn onderhoudsvrij, wat leidt tot lagere onderhoudskosten en bijdraagt tot de lange service-interval van 2 jaar/40.000 km.


Vergroten

Eco-modus

De Eco-modus, die op elk moment met een simpele druk op de knop kan worden in- of uitgeschakeld, omvat de volgende maatregelen:

 

  • efficiëntere afstemming van koppel en motorvermogen,
  • aanpassing van de reactie op het gaspedaal,
  • verlaging van het energiegebruik van airconditioning en verwarming.

 

In de Eco-modus wordt met een lampje aangegeven wanneer de bestuurder het beste kan schakelen en in welke versnelling hij moet schakelen om optimaal efficiënt te rijden. In combinatie met een navigatiesysteem wordt ook rekening gehouden met de navigatiegegevens. De Eco-modus kan ook worden uitgeschakeld door het gaspedaal snel en diep in te drukken.