Vorige
 • DE INSIGNIA 5-DEURS.

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Hatchback, Design, Exterior, Front

  DE VORM VAN FINESSE.

  De gestroomlijnde Insignia verbruikt minder brandstof en voorkomt nare geluidjes van binnenuit. Dit en vele andere voordelen zorgen ervoor dat de Insignia 5-deurs een meesterstuk is op het gebied van gestroomlijnd design.

 • Opel, Insignia Hatchback, Design, Interior, AGR

  OMRINGD DOOR PURE LUXE.

  Geniet van een ruim interieur, uitgevoerd in exclusieve, hoogwaardige materialen. Optionele ergonomische AGR-comfortstoelen maken het businessclass-gevoel compleet.

   

 • Opel, Insignia Hatchback, Design, Wheels

  IN HET OOG SPRINGENDE VELGEN.

  Geef uw Insignia uw eigen uitstraling met schitterende lichtmetalen velgen, die perfect aansluiten bij de geprononceerde wielkasten en de sportieve lijnen van de Insignia.

Volgende
Vorige
 • CASHBACK

 • EXTERIEUR

 • INTERIEUR

 • VELGEN

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Hatchback, Technology, Adaptive Cruise Control

  ADAPTIVE CRUISE CONTROL.

  De Adaptive Cruise Control van Opel zorgt ervoor dat u een veilige afstand tot uw voorganger houdt. Dat maakt rijden een stuk minder vermoeiend, vooral in langzaam rijdend verkeer of in de stad.

 • Opel, Insignia Hatchback, Technology, Driver Assistance

  UW VEILIGHEID STAAT CENTRAAL.

  De actieve veiligheidssystemen van de Insignia, zoals de dode-hoekwaarschuwing, Lane Change Alert en Lane Departure Warning dragen enorm bij aan de veiligheid.

 • Opel, Insignia Hatchback, Technology, Opel Eye

  OPEL EYE.

  Meer veiligheid, minder inspanning. Het Opel Eye camerasysteem omvat Traffic Sign Recognition, Forward Collision Alert, Emergency Braking en Following Distance Indication.

 • Opel, Insignia Hatchback, Technology, Adaptive Forward Lighting Plus

  ADAPTIVE FORWARD LIGHTING.

  Optimaal zicht en maximale zichtbaarheid in het donker, doordat AFL de Bi-Xenon koplampen afstemt op de rijsituatie.

Volgende
Vorige
 • ADAPTIVE CRUISE CONTROL

 • RIJHULPSYSTEMEN

 • OPEL EYE

 • ADAPTIVE FORWARD LIGHTING

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Hatchback, Driving Efficiency, Engines

  RUIM MOTORAANBOD.

  De motoren voor de Insignia combineren krachtige prestaties met een hoge mate van efficiëntie en comfort. Het aanbod is uitgebreid met nieuwe fluisterstille diesels.

 • Opel, Insignia Hatchback, Driving Efficiency, Transmissions

  VERSNELLINGSBAKKEN.

  Aan u de keuze. Een efficiënte, soepele 6-versnellingsbak is op alle motoren standaard, terwijl diverse motoren ook leverbaar zijn met een alerte 6-traps automaat.

 • Opel, Insignia Hatchback, Driving Efficiency, Adaptive 4x4

  ADAPTIVE 4X4.

  Meer grip én meer dynamiek: de optionele vierwielaandrijving vergroot de stabiliteit en trekkracht van de Insignia, zelfs in de meest veeleisende situaties.

 • Opel, Insignia Hatchback, Driving Efficiency, Flexride

  DRUK OP ''SPORT'' VOOR MEER DYNAMIEK.

  Met FlexRide nemen veiligheid en rijplezier in gelijke mate toe, want het systeem reageert alert op veranderende omstandigheden en past zich direct aan uw rijstijl aan.

 • Opel, Insignia Hatchback, Driving Efficiency, ecoFLEX

  MILIEUBEWUSTE TECHNOLOGIE.

  Start/Stop, actieve grille-afsluiting, dieselmotoren met Blue Injectoren en andere geavanceerde technologieën dragen bij tot milieubewuste prestaties.

Volgende
Vorige
 • MOTOREN

 • TRANSMISSIES

 • ADAPTIVE 4X4

 • FLEXRIDE SYSTEEM

 • TECHNOLOGIE

Volgende
Vorige
 • Opel, Insignia Hatchback, Connectivity, OnStar

  UW PERSOONLIJKE ONLINE- EN SERVICE-ASSISTENT.

  Opel OnStar geeft u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vrijwel overal in Europa toegang tot onze uitgebreide diensten.

 • Opel, Insignia Hatchback, Connectivity, Bose Sound System

  BOSE® GELUIDSSYSTEEM.

  Geniet van de hoogwaardige geluidskwaliteit van het optionele Bose® geluidssysteem, dat uw Insignia met 8 of 9 luidsprekers verandert in een rijdende concertzaal

 • Opel, Insignia Hatchback, Connectivity, Driver Display

  INFORMATIE OP MAAT.

  Het digitale informatiecluster is persoonlijk te configureren en werkt perfect samen met de geavanceerde infotainmentsystemen van de Insignia.

Volgende
Vorige
 • ONSTAR

 • INTELLILINK

 • BOSE® SOUND SYSTEM

 • DISPLAY

Volgende

ACCESSOIRES - OP MAAT VOOR U

Originele Opel accessoires geven u de mogelijkheid uw Insignia helemaal aan uw wensen en behoeften aan te passen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwaliteitseisen van Opel.

Afbeeldingen kunnen verschillen van de werkelijkheid.

Close

Het elektronische FlexRide-onderstel van de Insignia biedt de mogelijkheid om de dynamiek van het volledige onderstel helemaal naar uw hand te zetten. Daarnaast regelt FlexRide ook de reactie op het gaspedaal en de afstemming van ESP, de stuurinrichting en (indien van toepassing) de automaat, voor een unieke rij-ervaring. In combinatie met de elektronische dempingsregeling (CDC) stemt FlexRide de schokdempers in elke situatie optimaal af op de door jou gekozenrijstijl, voor een superieure wegligging.


U kunt kiezen tussen drie rijstijlen:
- Sport voor een sportieve vering
- Tour voor ontspannen rijden op de snelweg
- Standaard voor optimaal brandstofgebruik en verfijnd rijgedrag

Close

4x4-SYSTEEM

Met de optionele “intelligente” vierwielaandrijving (4x4) gedraagt de Insignia zich nog stabieler, zelfs in de meest veeleisende situaties. Het 4x4-systeem controleert door middel van sensoren de relatieve snelheid van elk wiel en zorgt er vervolgens voor dat het koppel automatisch optimaal over voor- en achterwielen wordt verdeeld. De grotere stabiliteit en trekkracht van de vierwielaandrijving worden nog versterkt door het elektronische sperdifferentieel op de achteras, dat het koppel naar behoefte over het linker en rechterwiel verdeelt. Samen zorgen ze voor een snellere acceleratie en een onvervalst racegevoel.

Close

OPEL EYE.

80% van de ongelukken ontstaat door een simpele reden: Gebrek aan aandacht. Het Opel Eye camerasysteem waarschuwt u daarom voor potentieel gevaar. Dit systeem bestaat uit Traffic Sign Assistant, Following Distance Indication en Forward Collision Alert.

 

Traffic Sign Assistant herkent verkeersborden en maakt je continu opmerkzaam op de maximumsnelheid en andere beperkingen, zelfs bij tijdelijke markeringen. Deze verbeterde versie van TSA kan meer soorten borden lezen, in meer landen en leest bijvoorbeeld ook elektronische borden boven de snelweg.


Following Distance Indication toont continu de afstand tot de auto vóór u op het instrumentenpaneel, zodat u een veilige afstand kunt houden. De afstand wordt aangegeven in seconden tussen 0 en 2,5. Dit wordt getraceerd door middel van radar- en/of camerasensor.


Forward Collision Alert waarschuwt met een geluidssignaal en een lampje wanneer u te snel op langzamer rijdend verkeer af rijdt, remt zo nodig automatisch geleidelijk af, en versterkt de remkracht als u zelf hard moet remmen.

Close

Dode-hoekwaarschuwing
Dit systeem maakt gebruik van radar in de achterbumper. Het bewaakt de dode hoeken aan beide zijden en waarschuwt met een lampje in de buitenspiegel wanneer een voertuig wordt opgemerkt dat zich minder dan 5 meter achter of 3,5 meter opzij van de buitenspiegel bevindt. Zodra je richting aangeeft, gaat het lampje in de betreffende buitenspiegel knipperen om je extra te waarschuwen.


Lane Change Alert (LCA)
LCA maakt gebruik van een krachtig radarsignaal om de rijstroken naast je te bewaken, tot een afstand van ca. 70 meter achter je auto. Zodra je richting aangeeft om van rijstrook te veranderen, gaat een lampje in de buitenspiegel knipperen om je te waarschuwen voor snel naderend verkeer dat je mogelijk niet hebt opgemerkt.

Lane Departure Warning (LDW)
Als u onbedoeld uw rijstrook dreigt te verlaten door onoplettendheid of vermoeidheid, waarschuwt dit systeem u met een oplichtend symbool op het instrumentenpaneel en een geluidssignaal. Het systeem wordt automatisch geactiveerd bij een snelheid van 56 km/u of hoger.

Close

ONTWIKKELD OM KILOMETERS TE MAKEN.

De Insignia loopt voorop als het om milieubewuste prestaties gaat. Dankzij de geavanceerde motortechnologie van Opel rijdt de Insignia niet alleen bijzonder zuinig, maar blijft ook de uitstoot beperkt. Zo zijn vrijwel alle motoren voorzien van Start/Stop, dat brandstof bespaart door de motor automatisch uit te schakelen zodra u stilstaat, bijvoorbeeld voor een stoplicht, en direct weer op te starten als u wilt wegrijden.

 

Voor dieselfans is er bijvoorbeeld de 2.0 CDTI-motor met 125 kW (170 pk) en een koppel van 400 Nm. Deze motor maakt gebruik van de BlueInjection-technologie: door de toevoeging van AdBlue® wordt NOx (stikstofoxide) omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp.1

 

Maar ook als u de voorkeur geeft aan een benzinemotor, heeft u volop keuze. De 2.0 Turbo levert met 184 kW (250 pk) en een koppel van 400 Nm het toppunt van kracht, terwijl het optionele FlexRide-onderstel u in staat stelt het onderste uit de kan te halen wat dynamiek betreft. Welke motor ook uw voorkeur heeft en wat u rijstijl ook is, de kilometers vliegen voorbij in de Insignia.

 

1 Voor een correcte werking van de BlueInjection-technologie is het nodig regelmatig (ook tussen de voorgeschreven onderhoudsbeurten) AdBlue® bij te vullen. Een indicatielampje in de boordcomputer waarschuwt u wanneer het tijd is om AdBlue® bij te vullen. Kijk voor meer informatie op www.opel.nl/adblue. AdBlue® is een gedeponeerd handelsmerk van Verband der Automobilindustrie e.V. (VDA), de Duitse brancheorganisatie voor de auto-industrie.

Close

AFL VERLICHTING.

AFL+ omvat acht lichtfuncties, die afgestemd zijn aan de verkeerssituatie en andere externe omstandigheden.


Met behulp van een aan de voorzijde geplaatste camera en een regensensor en op basis van de stuurhoek stemt AFL de richting en lichtsterkte van de koplampen continu af op de snelheid, stuurhoek, weer- en verkeerssituatie. Dat maakt rijden in het donker minder vermoeiend en aanzienlijk veiliger.


Het AFL koplampsysteem gaat samen met LED-dagrijverlichting, een automatisch dimmende binnenspiegel en tunneldetectie, waardoor de koplampen automatisch worden ingeschakeld zodra je een tunnel binnenrijdt. Ook een wasinstallatie op de koplampen is bij AFL inbegrepen.


Hieronder een overzicht van de acht lichtfuncties van AFL+:
1. Statische hoekverlichting
2. Dynamische bochtverlichting
3. Grootlicht-assistent
4. Slecht-weer-verlichting
5. Snelwegverlichting
6. Verlichting voor secundaire wegen
7. Stadsverlichting
8. Woonerfverlichting

Close

Het Start/Stop-systeem schakelt de motor automatisch af wanneer de auto tot stilstand komt en start direct weer op wanneer de koppeling wordt ingetrapt. Dit betekent ook: geen uitstoot wanneer u voor een stoplicht staat!
De actieve grille-afsluiting verlaagt het verbruik nog meer, door de opening aan de voorzijde automatisch af te sluiten wanneer koeling niet nodig is.
De BlueInjection-technologie van de 2.0 CDTI-dieselmotor met 125 kW (170 pk) beperkt de uitstoot van stikstofoxide, die wordt omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp.

 

 

Close

ADAPTIVE CRUISE CONTROL.

Adaptive Cruise Control (ACC) is een geavanceerde versie van de traditionele cruise control en helpt om bij snelheden tussen de 25 en 180 km/u kop-staart-aanrijdingen te voorkomen, dit maakt rijden in de Insignia in druk verkeer een stuk veiliger en minder inspannend. U stelt zelf de snelheid en afstand tot uw voorganger in, waarna het systeem automatisch optrekt en afremt om deze te handhaven. Het systeem maakt gebruik van een radarsensor om de afstand tot uw voorganger te meten. In combinatie met een automatische versnellingsbak remt Adaptive Cruise Control zo nodig zelf af tot volledige stilstand.

Close

Het standaard 4,2-inch (10,7 cm) informatiecluster met kleurendisplay toont niet alleen de gebruikelijke informatie over brandstofverbruik, gereden afstand e.d., maar biedt ook toegang tot het infotainmentsysteem, uw telefoonboek en andere functies, die u eenvoudig vanaf het stuurwiel kunt bedienen.

Het optionele 8-inch (20 cm) informatiecluster kunt u helemaal zelf indelen, zodat het informatie en communicatiemogelijkheden op maat biedt. U kunt kiezen voor de “Tour”-weergave (digitale snelheidsmeter, minder voertuiginformatie en meer mediafuncties) of de “Sport”-weergave (klassieke analoge instrumenten en meer voertuiginformatie).

Close

INTERIEUR.

Omdat alleen het allerbeste goed genoeg is, hebben we in de Insignia aandacht geschonken aan ieder detail. Het luxueuze interieur met zorgvuldig gekozen materialen maakt in één oogopslag duidelijk dat u in de Insignia geniet van comfort op het hoogste niveau. Een goed voorbeeld zijn de meervoudig verstelbare ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat1, die ervoor zorgen dat u elke dag in uw eigen business-class reist.

 

1Het AGR-certificaat is een kwaliteitszegel dat wordt toegekend door de onafhankelijke Duitse vereniging van rugspecialisten “Aktion Gesunder Rücken e.V.

Close

EXTERIEUR.

De Insignia 5-deurs is strak en mooi in balans. De gespierde vormgeving wordt gecombineerd met een luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,25. De wijde houding zorgt daarnaast voor een optimalisatie van de stabiliteit en het rijgedrag.

 

Wie in een Insignia rijdt, mag het werkelijk aan niets ontbreken. En omdat iedereen op het gebied van comfort, kwaliteit en dagelijks gemak zijn eigen voorkeuren heeft, biedt Opel in aanvulling op de royale standaard­uitrusting talloze extra’s om aan al jouw wensen te voldoen. Met deze hoogwaardige accessoires maak je van de Insignia nóg meer jouw persoonlijke Insignia.

Close

OPEL ONSTAR.

Automatic Crash Response. Als je bij een ongeval betrokken raakt, maken de sensoren in de auto automatisch contact met de Opel OnStar adviseur, die direct toegang heeft tot de gegevens van je auto. De adviseur beoordeelt de situatie en schakelt indien nodig de noodhulpdiensten in, waaraan direct de juiste GPS-coördinaten worden doorgegeven.


Wi-Fi Hotspot.
Via de extra krachtige Opel OnStar dakantenne beschik je over een stabiele en snelle internetverbinding, die tot 7 apparaten kan ondersteunen.


Smartphone-app.
Met één druk op de knop op afstand de deuren vergrendelen of ontgrendelen, de resterende levensduur van de olie controleren, de claxon bedienen en je lichten laten knipperen, zodat je je auto des te sneller kunt terugvinden. Bovendien hoeft u niet eens in de buurt van de auto te zijn om deze acties te kunnen uitvoeren.


Hulp bij gestolen voertuig.
Bel bij diefstal van je auto, nadat je aangifte hebt gedaan, de Opel OnStar adviseur en geef het dossiernummer dat je van de politie hebt gekregen door. De adviseur geeft de locatie van je auto dan door aan de politie. Daarnaast stuurt onze adviseur een elektronisch signaal dat het ontstekingsmechanisme van de auto uitschakelt. Op deze manier kan de auto niet meer gestart worden nadat hij is uitgezet.


Voertuigdiagnose.
Je kunt Opel OnStar op elk moment vragen om de belangrijkste systemen van je auto te controleren, zoals de motor, versnellingsbak, uitstoot of airbags. Daarnaast kan Opel OnStar je elke maand een e-mail sturen met deze diagnose. Op deze manier worden kleine problemen niet groter.


Bestemming downloaden.
Opel OnStar helpt u om uw bestemming te vinden en stuurt de informatie naar uw navigatiersysteem. Dit wordt gedaan door onze adviseur, hier komt u mee in contact door op de Service-knop te drukken. Bestemming downloaden is ook mogelijk in het buitenland.

Close

INFOTAINMENT.

De infotainmentsystemen voor de Insignia zijn ongeëvenaard veelzijdig. Het geavanceerde systeem Navi 900 IntelliLink integreert moeiteloos al uw digitale media, via een groot kleuren-touchscreen met een doorsnede van 8 inch. Audio streamen vanaf uw mobiele apparatuur, die via Bluetooth® met het infotainmentsysteem verbonden is, uw eigen video’s afspelen1 en contact houden met familie, vrienden, klanten en collega’s: het gaat allemaal even gemakkelijk!

 

Uniek is het grote 8-inch kleurenscherm in het digitale instrumentencluster, dat u helemaal naar wens kunt configureren. Dankzij de centrale positie biedt het perfect zicht op de door jou geselecteerde informatie.

 

1 Video’s afspelen via Bluetooth® is alleen mogelijk wanneer de auto stationair draait en is alleen beschikbaar voor apparatuur met het Android-besturingssysteem.