Vorige
 • DE INSIGNIA SPORTS TOURER.

Volgende
Vorige
 • BAANBREKEND DESIGN.

  De ruime, veelzijdige Sports Tourer is elegant en aerodynamisch. Zijn lage luchtweerstand leidt tot lage brandstofkosten en een stiller interieur.

 • OMRINGD DOOR PURE LUXE.

  Geniet van een ruim interieur, uitgevoerd in exclusieve, hoogwaardige materialen. Optionele ergonomische AGR-comfortstoelen maken het businessclass-gevoel compleet.

 • IN HET OOG SPRINGENDE VELGEN.

  Geef uw Insignia uw eigen uitstraling met schitterende lichtmetalen velgen, die perfect aansluiten bij de geprononceerde wielkasten en de sportieve lijnen van de Insignia.

 • PANORAMADAK.

  Het grote panoramadak met getint glas geeft extra licht in het interieur en een verkoelend briesje bij warm weer.

 • BAGAGERUIMTE.

  De bagageruimte van de Insignia Sports Tourer heeft een indrukwekkende inhoud van 1.530 liter, wanneer de achterbank plat wordt neergeklapt.

Volgende
Vorige
 • CASHBACK

 • EXTERIEUR

 • INTERIEUR

 • VELGEN

 • PANORAMADAK

 • LAADRUIMTE

Volgende
Vorige
 • ADAPTIVE CRUISE CONTROL.

  Adaptive Cruise Control zorgt dat u een veilige afstand tot uw voorganger houdt. Dat maakt rijden een stuk minder vermoeiend, vooral in langzaam rijdend verkeer of in de stad.

 • UW VEILIGHEID STAAT CENTRAAL.

  De actieve veiligheidssystemen van de Insginia, zoals de dode-hoekwaarschuwing, Lane Change Alert en Lane Departure Warning dragen enorm bij tot de veiligheid.

 • OPEL EYE.

  Meer veiligheid, minder inspanning. Het Opel Eye camerasysteem omvat Traffic Sign Recognition, Forward Collision Alert, Emergency Braking en Following Distance Indication.

 • ADAPTIVE FORWARD LIGHTING.

  Optimaal zicht en maximale zichtbaarheid in het donker, doordat AFL+ de Bi-Xenon koplampen afstemt op de rijsituatie.

Volgende
Vorige
 • ADAPTIVE CRUISE CONTROL

 • RIJHULPSYSTEMEN

 • OPEL EYE

 • ADAPTIVE FORWARD LIGHTING

Volgende
Vorige
 • RUIM MOTORAANBOD.

  De motoren voor de Insignia combineren krachtige prestaties met een hoge mate van efficiëntie en comfort. Het aanbod is uitgebreid met nieuwe fluisterstille diesels.

 • VERSNELLINGSBAKKEN.

  Aan u de keuze. Een efficiënte, soepele 6-versnellingsbak is op alle motoren standaard, terwijl diverse motoren ook leverbaar zijn met een alerte 6-traps automaat.

 • ADAPTIVE 4X4.

  Meer grip én meer dynamiek: de optionele vierwielaandrijving vergroot de stabiliteit en trekkracht van de Insignia, zelfs in de meest veeleisende situaties.

 • DRUK OP "SPORT" VOOR MEER DYNAMIEK.

  Met FlexRide nemen veiligheid en rijplezier in gelijke mate toe, want het systeem reageert alert op veranderende omstandigheden en past zich direct aan uw rijstijl aan.

 • MILIEUBEWUSTE TECHNOLOGIE.

  Start/Stop, actieve grille-afsluiting, dieselmotoren met Blue Injectoren en andere geavanceerde technologieën dragen bij tot milieubewuste prestaties.

Volgende
Vorige
 • MOTOREN

 • TRANSMISSIES

 • ADAPTIVE 4X4

 • FLEXRIDE SYSTEEM

 • TECHNOLOGIE

Volgende
Vorige
 • UW PERSOONLIJKE ONLINE- EN SERVICE-ASSISTENT.

  Opel OnStar geeft u 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vrijwel overal in Europa toegang tot onze uitgebreide diensten.

 • BOSE® GELUIDSSYSTEEM.

  Geniet van de hoogwaardige geluidskwaliteit van het optionele Bose® geluidssysteem, dat uw Insignia met 8 of 9 luidsprekers verandert in een rijdende concertzaal.

 • INFORMATIE OP MAAT.

  Het digitale informatiecluster is persoonlijk te configureren en werkt perfect samen met de geavanceerde infotainmentsystemen van de Insignia.

Volgende
Vorige
 • ONSTAR

 • INTELLILINK

 • BOSE® SOUND SYSTEM

 • DISPLAY

Volgende

ACCESSOIRES - OP MAAT VOOR U

Originele Opel accessoires geven u de mogelijkheid uw Insignia helemaal aan uw wensen en behoeften aan te passen. Ze voldoen stuk voor stuk aan de strenge kwaliteitseisen van Opel.

Bekijk de online Opel Accessoires-catalogus.

Close

Het elektronische FlexRide-onderstel van de Insignia biedt de mogelijkheid om de dynamiek van het volledige onderstel helemaal naar uw hand te zetten. Daarnaast regelt FlexRide ook de reactie op het gaspedaal en de afstemming van ESP, de stuurinrichting en (indien van toepassing) de automaat, voor een unieke rij-ervaring.

 

U kunt kiezen tussen drie rijstijlen:
- Sport voor een sportieve vering
- Tour voor ontspannen rijden op de snelweg

- Standaard voor optimaal brandstofgebruik en verfijnd rijgedrag

Close

Het 4x4-systeem controleert door middel van sensoren de relatieve snelheid van elk wiel en zorgt er vervolgens voor dat het koppel automatisch optimaal over voor- en achterwielen, en over links en rechts wordt verdeeld. Het resultaat is meer trekkracht, betere stabiliteit en een perfecte rijdynamiek.

Close

Het Opel Eye camerasysteem waarschuwt u voor potentieel gevaar.

 

Traffic Sign Assistant leest verkeersborden, herinnert deze en geeft snelheidsbeperkingen en andere relevante verkeersaanwijzingen weer op het display.

 

Following Distance Indication toont continu de afstand tot de auto vóór u op het instrumentenpaneel, zodat u een veilige afstand kunt houden.

 

Forward Collision Alert waarschuwt met een geluidssignaal en een lampje wanneer u te snel op langzamer rijdend verkeer af rijdt, remt zo nodig automatisch geleidelijk af, en versterkt de remkracht als u zelf hard moet remmen.

Close

Dode-hoekwaarschuwing
Dit systeem waarschuwt met een lampje in de buitenspiegel wanneer een voertuig wordt opgemerkt dat zich in de dode hoek van de Insignia bevindt.

 

Lane Change Alert (LCA)
Met behulp van een radarsignaal signaleert dit systeem snel naderend verkeer tot een afstand van 70 meter achter u. Als u op dat moment van rijstrook wilt wisselen, gaat een waarschuwingslampje knipperen.

 

Lane Departure Warning (LDW)
Als u onbedoeld uw rijstrook dreigt te verlaten, waarschuwt dit systeem met een oplichtend symbool op het instrumentenpaneel en een geluidssignaal.

Close

Voor de Insignia heeft u de keuze uit een breed aanbod van benzine- en dieselmotoren, én BiFuel-motor.
De nieuwe 1.6-dieselmotoren, met een vermogen van 100 kw (136 pk) of 125 kW (170 pk) leveren niet alleen een flink vermogen, maar zijn ook bijzonder zuinig en stil.

Bij de benzinemotoren valt de 1.6-litermotor met Start/Stop-systeem op doordat hij baanbrekend stil en soepel is. Op zoek naar meer power? Dan kunt u kiezen voor de krachtige 2.0 Turbo met een vermogen van 184 kW (250pk). Deze motor is beschikbaar met 6-versnellingen of 6-traps automaat.

 

De Insiginia is daarnaast leverbaar met een sterke en zeer zuinige Bi-Fuel motor, die zowel op LPG als op benzine kan rijden. Met de relatief lage prijs voor LPG in Nederland – in vergelijking met benzine en diesel – is dit Bi-Fuel-offensief van Opel een interessant alternatief.

Close

AFL+ omvat acht lichtfuncties, die afgestemd zijn aan de verkeerssituatie en andere externe omstandigheden. Sensoren verzamelen continu gegevens over de licht- en weersomstandigheden, gekoppeld aan uw snelheid, eventueel voor u rijdend of tegemoetkomend verkeer en uw stuurhoek. Op basis hiervan past AFL+ automatisch de sterkte, hoek en verdeling van de lichtbundel aan, om te zorgen dat u optimaal zicht heeft en uitstekend gezien wordt door andere weggebruikers.

Close

Het Start/Stop-systeem schakelt de motor automatisch af wanneer de auto tot stilstand komt en start direct weer op wanneer de koppeling wordt ingetrapt. Dit betekent ook: geen uitstoot wanneer u voor een stoplicht staat!
De actieve grille-afsluiting verlaagt het verbruik nog meer, door de opening aan de voorzijde automatisch af te sluiten wanneer koeling niet nodig is. De BlueInjection-technologie van de 2.0 CDTI-dieselmotor met 125 kW (170 pk) beperkt de uitstoot van stikstofoxide, die wordt omgezet in onschadelijke stikstof en waterdamp.

Close

Adaptive Cruise Control (ACC) in de Insignia maakt rijden in druk verkeer een stuk veiliger en minder inspannend. U stelt zelf de snelheid en afstand tot uw voorganger in, waarna het systeem automatisch optrekt en afremt om deze te handhaven. Het systeem maakt gebruik van een radarsensor om de afstand tot uw voorganger te meten. In combinatie met een automatische versnellingsbak remt Adaptive Cruise Control zo nodig zelf af tot volledige stilstand.

Close

Het standaard 4,2-inch (10,7 cm) informatiecluster met kleurendisplay toont niet alleen de gebruikelijke informatie over brandstofverbruik, gereden afstand e.d., maar biedt ook toegang tot het infotainmentsysteem, uw telefoonboek en andere functies, die u eenvoudig vanaf het stuurwiel kunt bedienen.

Het optionele 8-inch (20 cm) informatiecluster kunt u helemaal zelf indelen, zodat het informatie en communicatiemogelijkheden op maat biedt. U kunt kiezen voor de “Tour”-weergave (digitale snelheidsmeter, minder voertuiginformatie en meer mediafuncties) of de “Sport”-weergave (klassieke analoge instrumenten en meer voertuiginformatie).

Close

Het interieur van de Sports Tourer is van alle gemakken voorzien en schitterend afgewerkt. De cockpit is volledig om de bestuurder heen gebouwd, zodat alle bedieningselementen binnen handbereik liggen. Een geavanceerd IntelliLink-infotainmentsysteem met 8-inch touchscreen zorgt voor perfecte integratie van al uw digitale apparatuur. Optionele ergonomische comfortstoelen met AGR-certificaat1 zorgen voor optimale ondersteuning van uw rug.

1 Het AGR-certificaat wordt toegekend door de Duitse vereniging van rugspecialisten “Aktion Gesunder Rücken e.v.”

Close

De Sports Tourer is één van de meest aerodynamische stationwagons op de Europese wegen. Zijn gestroomlijnde design is perfect in balans. Zijn gespierde vormen en brede wielspoor benadrukken zijn stabiele wegligging en zijn uitstekende wendbaarheid.

Close

Automatic Crash Response. Bij een aanrijding wordt direct contact gemaakt met de Opel OnStar adviseur.


Wi-Fi Hotspot. Een stabiele internetverbinding voor 7 apparaten.

 

Smartphone-app. Vanaf een afstand de deuren vergrendelen/ontgrendelen, het oliepeil controleren en meer.

 

Hulp bij gestolen voertuig. Opel OnStar kan u helpen om uw auto terug te vinden en het opnieuw starten te blokkeren.

 

Voertuigdiagnose. Opel OnStar kan op afstand de conditie van uw auto controleren.

 

Bestemming downloaden. Opel OnStar helpt u om uw bestemming te vinden en stuurt de informatie naar uw navigatiersysteem.

Close

INFOTAINMENT.

De infotainmentsystemen voor de Insignia zijn ongeëvenaard veelzijdig. Het geavanceerde systeem Navi 900 IntelliLink integreert moeiteloos al uw digitale media, via een groot kleuren-touchscreen met een doorsnede van 8 inch. Audio streamen vanaf uw mobiele apparatuur, die via Bluetooth® met het infotainmentsysteem verbonden is, uw eigen video’s afspelen1 en contact houden met familie, vrienden, klanten en collega’s: het gaat allemaal even gemakkelijk!

 

Uniek is het grote 8-inch kleurenscherm in het digitale instrumentencluster, dat u helemaal naar wens kunt configureren. Dankzij de centrale positie biedt het perfect zicht op de door jou geselecteerde informatie.

 

1Video’s afspelen via Bluetooth® is alleen mogelijk wanneer de auto stationair draait en is alleen beschikbaar voor apparatuur met het Android-besturingssysteem.