Home

Kennismaken met Timo van der Marel.Timo van der Marel over rally en het leven buiten de sport.

Naam: Timo van der Marel
Beroep: Rallyrijder en projectmanager
Geboren: 28 augustus 1989
Opleiding: HBO Economie & Logistiek
Relatie: Getrouwd met navigator Rebecca.
Vader van: De beste Jack Russel van de wereld, Loca van der Marel.
Hoogtepunt: Heel cliché, maar dat was onze bruiloft op 6 januari 2016 in Australië. We hebben dit gevierd met al onze vrienden en familie om ons heen. 

LIEFDE
De liefde van m’n leven heb ik leren kennen toen ik het WK Rally reed. We zijn meteen maar in het diepe gesprongen en gaan samenwonen, omdat lange afstandsrelaties voor ons toch niet werken. Rebecca komt uit Australië en woonde destijds nog in Engeland, dus voor haar was de stap minder groot. Uiteindelijk is dat allemaal uit de hand gelopen (haha) en zijn we begin dit jaar getrouwd. Kinderen moeten we echter nog niet aan denken, doe ons maar huisdieren.

ANGST
Bang ben ik voor spinnen (mannelijk hè?), maar vooral voor het niet meer kunnen beoefenen van de rallysport. Dat lijkt me verschrikkelijk. Gelukkig is dat niet aan de orde, dus die angst blijf ik maar overwinnen (haha).

RALLY
Rally zit vanaf de allereerste seconde in mijn bloed. Mijn ouders reden net als ik en Rebecca nu samen rally, dus ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid. De stap om zelf rally te rijden was daarom bijna vanzelfsprekend. Ik wilde en wil niets liever. Gelukkig blijk ik dankzij een goede opleiding van mijn vader ook nog wel redelijk te kunnen sturen. Dat maakt het wel zo leuk!

ETEN & DRINKEN
Ik hou me niet bezig met bepaalde eetprogramma’s of een dieet, maar we eten wel allebei gezond. Rebecca mag alleen glutenvrij eten en daardoor ga je eigenlijk automatisch al gezonder eten. We houden het vaak wel bij makkelijke maaltijden zoals kipsalades en vlees met groenten, omdat we eigenlijk allebei geen tijd hebben om lang in de keuken te staan. Qua drank drink ik meestal wel een biertje of twee in het weekend en doordeweeks niet veel spannends. Koffie of thee doe je me echt geen plezier mee, als ontbijt neem ik meestal gewoon proteïnepoeder met water.

BIJGELOOF
Echt bijgeloof heb ik niet, maar voor de start van iedere proef heb ik wel mijn eigen ritueel. We starten om de minuut en bij 40 seconden voor vertrek sluit ik mijn ogen en probeer ik me extra te concentreren. Precies 20 seconden voor de start open ik mijn ogen weer en sla ik een paar keer goed in m’n vuisten om de bloedstroom op gang te brengen. En 10 seconden voor het startsein zet ik de auto in de eerste versnelling. Dan ben ik helemaal klaar voor de start!

GENIETEN
Genieten doe ik iedere keer wanneer ik thuis kom na een rally of een dag werken. We hebben een klein, maar leuk hoekhuisje aan het stadspark in Amersfoort. Heerlijk, vooral als het een beetje lekker weer is. Sowieso geniet ik overal veel meer van bij goed weer. Ik heb echt een hekel aan de winters en de kou hier in Nederland. Laat het dan gewoon sneeuwen, maar niet die vieze harde wind en regen.

REIZEN
Reizen en avonturieren is iets wat in je moet zitten wanneer je rally rijdt. Zeker tijdens het WK is reizen en veel kilometers rijden dagelijkse kost en kom je op plekken in de wereld die je zelf niet zou kunnen vinden.