Home

CBR UITGEDAAGD MET ADAS-RIJOPLEIDING.Veronica Verkeersschool lest 100 procent zelfrijdend in de Opel Astra.

Veronica verkeersschool

Het gebruik van ondersteunde systemen tijdens het praktijkexamen voor het B-rijbewijs is sinds januari 2016 toegestaan. De techniek mag alleen niet volledig het rijden overnemen. Jongeren komen na het behalen van een rijbewijs steeds makkelijker aan een auto met rijondersteuning. Zelfs de kleinste modellen van Opel zijn uitgerust met ondersteunende functies en steeds meer jongeren maken gebruik van de private lease-constructie, waardoor ze een wat luxere uitvoering kunnen rijden.

100% zelfrijdend lessen
Veronica verkeersschool is begonnen met het project: ‘Ik rij 100 procent zelfrijdend.’ Bij deze rijopleiding wordt gereden in een Opel Astra of Opel Ampera-e, uitgerust met ongeveer alle ADAS-functies die mogelijk zijn. CBR en SWOV gaan samen onderzoeken in hoeverre ADAS daadwerkelijk wordt gebruikt tijdens het praktijkexamen, hoe examinators dit ervaren en hoe rijinstructeurs omgaan met de ondersteunde functies. In de toekomst kan dit veel betekenen voor de rijopleiding en het rijexamen.

Social Media
Om het rijden met ADAS ook buiten de rijschoolbranche onder de aandacht te brengen, gaan vlogger Sophie Milzink en blogger Teni Stepanosian een rijopleiding volgen bij Veronica. Daarnaast rijden meerdere bekende YouTubers mee met Sophie in het kader van de Opel Meerijdersactie.