Kennismaken met Johan Claassen.Ontdek meer over de directeur van Opel Nederland.

Welk Opel-model rijd je zelf en wat vind je er zo fijn aan?
Ik rijd momenteel een Insignia Sports Tourer 2.0T Automaat met 250 pk. Ruim, snel en comfortabel! En ik vind hem persoonlijk ook heel mooi, met zijn donkergroene metallic lak en lichtbruin premium leder interieur. Dat levert me veel positieve reaties op.

Heb je nog specifieke opties? Welke feature vind je het handigst?
Opel OnStar mét 4G Wi-Fi aan boord! Mijn drie zoons vinden het geweldig om onderweg continu online te zijn en te WhatsAppen, zonder dat dit ten koste gaat van hun databundels.

Wat vind je het belangrijkste aan je auto: snelheid, veiligheid, comfort of looks? En waarom?
Juist de combinatie van al die kwaliteiten spreekt me zo aan. Aangezien ik ook veel privékilometers maak met het gezin vind ik, naast een lekker vermogen, veiligheid ook heel belangrijk. Daarbij is de Insignia natuurlijk gewoon een prachtige, comfortabele auto. Opel blinkt daar echt in uit; het totaalplaatje klopt gewoon.

Ben je van huis uit een autoliefhebber? Hoe heeft zich dat ontwikkeld?
Ja, ik houd van auto’s. Altijd al zo geweest. Ik ben via Ford en Peugeot bij Opel terecht gekomen. Lest best, zullen we maar zeggen, haha. Hier ben ik helemaal op mijn plek.

Wist je altijd al dat je in de autowereld terecht zou komen of had je ook zomaar directeur binnen een hele andere bedrijfstak kunnen zijn? Welke bedrijfstak zou dat zijn - geweest/wat spreekt je aan/droombaan?
Ik heb economie gestudeerd aan de VU in Amsterdam. Ik was dus eigenlijk voorbestemd voor een andere baan, in fast moving consumer goods bijvoorbeeld. Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en ben in ‘automotive’ terecht gekomen. In zekere zin zijn auto’s natuurlijk ook fast moving. Letterlijk, maar ook omdat de autoindustrie een dynamische omgeving is, die snel verandert en volop uitdagingen biedt, zeker gezien de opkomst elektrische auto’s, autonoom rijden en bijvoorbeeld car sharing.

Wat is er zo mooi aan het bedrijf/merk Opel?
Opel is een prachtig merk om voor te werken. Niet alleen is het van huis uit een belangrijke Europese en Nederlandse speler, we zijn ook met een fantastische comeback bezig.

Tussen 2016 en 2020 lanceren we 29 nieuwe modellen en die maken – conform de filosofie van Opel - nieuwe technologieën bereikbaar voor een hele grote groep consumenten.

Dat spreekt me met name aan en het is mooi om te zien dat dit productoffensief echt z’n vruchten afwerpt. En daarnaast ben ik gezegend met een fantastisch team collega’s om mee samen te werken.

Wat vind je de mooiste Opel ooit gemaakt en waarom?
De Opel Commodore A GS/E Coupe 2.5 liter, 6 cylinder in lijn, 150 pk. Mooie lijn, mooie motor, snel en comfortabel. Een droomauto en tegenwoordig een gewilde en prijzige klassieker. Mocht ie ooit in m’n garage komen te staan, dan graag in het rood.

Heb je wel eens iets opmerkelijks meegemaakt terwijl je in de auto zat?
Een aantal jaren geleden, tijdens een héél drukke periode, zat ik ’s avonds in mijn nieuwe Opel Signum te bellen en werd ik aangehouden door de politie. Ik schrok er nogal van en dacht dat ik werd aangehouden voor bellen onder het rijden. Dit was echter niet zo, ik was vergeten mijn verlichting aan te zetten... Gelukkig gaat dit tegenwoordig in onze Opel modellen allemaal automatisch!

Let je bewust op andere Opels op de weg?
Ja, natuurlijk! Dat is een “afwijking” die je vanzelf mee krijgt wanneer je voor Opel werkt. Ik kijk ook met name wat voor persoon erin rijdt en of dat klopt met onze marketing plannen. Ik let echter ook altijd op de letters op de kentekenplaathouder. Staat hier opel.nl op dan rijdt er een collega in. Ook in het buitenland valt het mij direct op...

Heb je je rijbewijs in één keer gehaald?
Natuurlijk! Ik kreeg zelfs de complimenten van mijn rijschool dat ik alles zo snel op pikte!

Welke muziek luister je het liefst in de auto?
Meestal ben ik (handsfree!) aan het bellen in de auto, soms luister ik wel nog snel naar het laatste nieuws. Vaak heb ik ook de radio gewoon uit staan en geniet ik even van de rust in de auto.

Welke onderwerpen worden er vaak in jouw auto besproken?
Voetbal, voetbal en voetbal! Alle drie mijn zoons voetballen. Ik rij vaak met ze naar hun uitwedstrijden en onderweg bespreken we dan hun tegenstander of de wedstrijd. Daarnaast is Opel hoofdsponsor van Feyenoord, dus gaat het daar ook heel vaak over.

Is er iemand bij wie jij niet in de auto durft te stappen? Waarom?
Bij onze Opel ADAM R2 rallyrijder Timo van der Marel! Wat die man allemaal met die auto uithaalt is echt beangstigend! Ik zou doodsbang zijn om met hem zo’n rallytraject te rijden. Hij is inmiddels wel al kampioen in zijn klasse, dus dat zit wel goed lijkt mij.