Nieuwe Insignia Sports Tourer in de media.Selecte groep journalisten maakte al kennis.

2017 Opel Insignia Sports Tourer

Een selecte groep autojournalisten mocht alvast kennismaken met de gloednieuwe Opel Insignia Sports Tourer, de stationwagenversie van Opels nieuwe vlaggenschip. We hebben een aantal reacties verzameld.

2017 Opel Insignia Sports Tourer

Autoweek.nl

“Dit is een auto waar Opel al decennia voor staat. De Insignia Sports Tourer is een lel van een middenklasser met heel veel ruimte. Hij doet ons een beetje denken aan de Vectra SW, de voorganger van de Insignia Sports Tourer. Aan ruimte en praktische bruikbaarheid echt geen gebrek. Dit is zo’n auto waarin je het ook achterin uren en uren volhoudt met heel veel bewegingsvrijheid. Tevens zit je lekker laag in de Insignia en dat is een goede zet geweest. Je trek de auto als het ware aan. Je trekt het stuurwiel ver naar je toe. Je zit als het ware ingekapseld tussen de deur en middenconsole, met redelijk wat autolengte voor je en dat geeft een fijn gevoel. Heerlijk kilometervreten!”

Klik hier voor het volledige testverslag

2017 Opel Insignia Sports Tourer


AutoRAI.nl

“Omdat je in de Insignia Sports Tourer tamelijk laag zit en je de stoel nóg lager kunt zetten, heb je al snel het idee in een sportieve hatchback te rijden in plaats van een net geen vijf meter (!) lange stationwagen. De auto strijkt oneffenheden in het wegdek mooi glad. Hij deint zelfs een beetje over het asfalt, zoals die ‘good old’ Vectra dat vroeger ook deed. Een geweldige reisauto, die Insignia Sports Tourer. Vooral ook vanwege de ergonomische AGR-comfortstoelen. Zelden zaten we op zulke fijne stoelen.”

Klik hier voor het volledige testverslag

2017 Opel Insignia Sports Tourer


Autoblog.nl

“Ook deze tweede generatie Insignia smoelt goed. Het is een indrukwekkende verschijning die zijn formaten niet camoufleert, maar toch slank overkomt. De versie met 2.0 CDTI dieselmotor is een erg fijne metgezel. Bij normaal gebruik kwam ik gevoelsmatig niets te kort. De ruimte voorin, achterin en de kofferbak is riant. Briljant voor een gezinsauto zijn de twee USB-poorten achterin. Zelfs na graven in onze herinneringen konden we geen auto verzinnen die dat ook heeft, maar het is super handig voor vakantieritten met kinderen achterin.”

Klik hier voor het volledige testverslag

2017 Opel Insignia Sports Tourer