Insignia overtuigend op meerdere fronten5x keer waarom je de nieuwe Opel Insignia moet overwegen

Opel Insignia

Afgezien van het design moeten er meerdere redenen zijn om voor een auto te kiezen. Onze nieuwe Opel Insignia heeft alles in huis om je op diverse manieren te overtuigen. We zetten er vijf op een rij.

Reden 1: Lekker licht en heel wendbaar!

Lichtere materialen hebben ervoor gezorgd dat onze nieuwe Insignia tot wel 200 kilogram minder weegt dan zijn voorganger. 200 kilogram! Dat is gelijk aan 200 literpakken melk. Zet ze maar eens naast elkaar. Dat is best indrukwekkend. Dat lagere wagengewicht resulteert in een uiterst wendbaar weggedrag. De Insignia is dus heel comfortabel, maar ook uitdagend als je dat wenst. Jij bepaalt, de Insignia volgt altijd.

Opel Insignia

Reden 2: Heel ruim!

De tweede generatie Opel Insignia is lager, breder én langer. Daarnaast staan de wielen veel meer op de hoeken. Het gevolg? Zeeën aan interieurruimte! Zowel voorin als achterin profiteren inzittenden van veel meer bewegingsvrijheid. De nieuwe proporties resulteren ook in een zeer atletische vormgeving. Is de nieuwe Insignia geen plaatje om te zien?

Opel Insignia

Reden 3: Koning in connectiviteit

Tegenwoordig geldt het principe van ‘Connectivity is King’. De nieuwe Insignia stelt niet teleur. De auto is koning in connectiviteit. Hij is leverbaar met de nieuwste IntelliLink-systemen met Apple CarPlay-ondersteuning en naadloze smartphone-integratie. Interessante optie is een draadloze telefoonlader. Natuurlijk ontbreekt Opels unieke, persoonlijke mobiliteitsassistent OnStar niet waarmee je met een druk op de knop een persoonlijke assistent aan de lijn krijgt, en dat 24/7. De kers op de taart? Een krachtige wifi-verbinding waarmee maximaal zeven apparaten onderweg kunnen internetten. De nieuwe Insignia heeft haast te veel om op te noemen.

Opel Insignia

Reden 4: Hightech

De nieuwe Insignia is afgeladen met de nieuwste rijhulpsystemen en veiligheidstechnologieën. Naast diverse airbags heeft de Insignia ook Adaptive Cruise Control, Active Lane Assist met Lane Departure Warning, Rear Cross Traffic Alert maar ook een Head-up display. Handig! Ook bijzonder hightech is het compleet nieuwe AWD-systeem met torque vectoring voor optimale grip onder alle omstandigheden wat zorgt voor een sportieve rijervaring in bochten. En dan hebben we de motoren nog niet genoemd. De Insignia heeft nieuwe, uiterst efficiënte benzine- en dieselmotoren met turbotechnologie. Een achttrapsautomaat en de IntelliLux LED Matrix-koplampen - met niet-verblindend, automatisch dimmend grootlicht en een bereik tot 400 meter - vormen andere highlights.

Opel Insignia

Reden 5: Betaalbaar

Nu komt het leukste: de prijs. Als je alle bovenstaande punten op een rij zet, ga je haast denken dat de Insignia wel erg duur moet zijn. Wrong! Het tegendeel is waar. We hebben de nieuwe Insignia juist heel scherp geprijsd. De Insignia Grand Sport is leverbaar vanaf 33.695 euro. De Insignia Sports Tourer is er al vanaf 34.945 euro. Meer weten over de standaarduitrusting? Dat kan hier! De Insignia zelf samenstellen kan hier.

Opel Insignia