Skip To Content
Home

Opel-historie op je beeldscherm!Bijzondere wallpapers van de Opel RAK2 raketauto

Opel RAK2

Ben je een Opel-liefhebber en zoek je een nieuwe wallpaper? Verfraai je computer met deze unieke Opel RAK2 raketauto. Daarmee behaalde Fritz von Opel (kleinzoon van Adam Opel) in 1928 een snelheid van 238 km/u. Dat was destijds een nieuw snelheidsrecord! Van dit bijzondere moment werd uiteraard een foto gemaakt, die ruim negentig jaar later door de afdeling Visual Communications van Opel gerestaureerd en gedigitaliseerd is.

Geen simpel Photoshop-klusje

Het inkleuren van deze unieke foto was geen simpel Photoshop-klusje. Opel ging op zoek naar originele documenten en krantenknipsels van 23 maart 1928. Toentertijd was het namelijk groot nieuws dat de raketauto van Opel een snelheidsrecord verbrak.

Opel RAK2

Intensief onderzoek

Met die originele documenten probeerde Visual Communications de kleuren van de kleding van het publiek te achterhalen. Na lang opsporingswerk ontdekten zij dat Fritz von Opel een blauw lederen jack en witte broek droeg. Ook bleken diverse omstanders politieagenten te zijn, waardoor hun uniformen makkelijk ingekleurd konden worden.

Perfecte wallpaper

Stukje bij beetje werd deze historische gebeurtenis nieuw leven ingeblazen. Het eindresultaat is een digitale kleurenfoto van zeer hoge resolutie. Perfect om als achtergrond op je computer, tablet of smartphone in te stellen. Via https://opelpost.com/downloads_archive/  kun je het gewenste formaat downloaden.

Opel RAK2

Zelf de RAK2 bekijken

Wil je de Opel RAK2 liever in het echt aanschouwen? Dat kan! In Rüsselsheim - de thuisbasis van Opel - is een fabriekshal tot museum omgetoverd. Daar schittert een exacte replica van de RAK2 tussen andere hoogtepunten uit de rijke geschiedenis van Opel.

Toegang tot het museum is alleen mogelijk in combinatie met een door Opel georganiseerde fabrieksrondleiding. Meer informatie over een fabrieksbezoek is te vinden op https://www.opel.de/ueber-opel/opel-werkstour.html.

Opel RAK2