Skip To Content
Home

Opel maakt elektrisch rijden nóg aantrekkelijkerDubbele EV-subsidie én lagere aanschafprijs

Opel verdubbelt SEPP-subsidie elektrische auto's

Elektrisch rijden biedt de nodige voordelen, maar de vaak hogere aanschafprijs van de auto’s houdt mensen nog vaak tegen om over te stappen. Opel neemt deze drempel weg door de overheidssubsidie voor particuliere aanschaf van elektrische auto’s te verdubbelen én de aanschafprijs van de populaire Opel Corsa-e en Mokka-e te verlagen.

Nieuwe overheidssubsidie – verdubbeld door Opel

Sinds 3 januari is er weer een aankoopsubsidie voor elektrische personenvoertuigen (SEPP) beschikbaar. Deze subsidie is beschikbaar voor particuliere aanschaf van een nieuwe elektrische auto met een catalogusprijs van tussen de € 12.000,- en € 45.000,-. De SEPP bedraagt vanuit de overheid € 3.350,-, maar wordt door Opel nog eens verdubbeld tot € 6.700,-.

Opel verdubbelt SEPP-subsidie elektrische auto's

Voorwaarden subsidie

Je komt voor de SEPP in aanmerking als de bestelling wordt getekend op 1 januari 2022 of daarna. De subsidie is alleen beschikbaar voor particuliere klanten met een geldig woonadres in Nederland en die de auto op hun eigen naam registreren. Je moet de subsidie zelf aanvragen en ontvangt deze rechtstreeks van de overheid. Na aanschaf moet de auto minimaal drie jaar ononderbroken op naam van de subsidieontvanger blijven staan.

De SEPP en Private Lease

De SEPP is ook beschikbaar bij Private Lease. Dan wordt de subsidie omgerekend tot een bedrag per maand. Voor een leaseperiode van 48 maanden komt het voordeel uit op € 69,79 per maand. De subsidieperiode is maximaal 48 maanden. Bij een leasecontract met langere looptijd geldt de subsidie dus alleen over de eerste 48 maanden. Stopt het contract eerder, dan ontvangt de klant alleen subsidie voor de maanden dat het Private Lease-contract geldig is.

Opel verdubbelt SEPP-subsidie elektrische auto's

Lagere aanschafprijs Corsa-e en Mokka-e

Het wordt nog beter, want naast de dubbele subsidie verlaagt Opel ook de aanschafprijs van de populaire Opel Corsa-e en Mokka-e. De Opel Corsa-e Edition is nu verkrijgbaar vanaf € 31.099,- en de Opel Mokka-e Edition heeft een vanafprijs van € 35.149,-. Daardoor zijn ze na aftrek van het totale subsidievoordeel voordeliger dan vergelijkbare benzineversies! Dat geldt zowel voor aanschaf als private lease. Samen met de lagere gebruikskosten is elektrisch rijden dus altijd de voordeligste keuze.

Standaard sneller opladen

De Opel Corsa-e en Opel Mokka-e zijn voortaan standaard voorzien van een 11 kW 3-fase boordlader. Daardoor is de laadsnelheid tot wel drie keer sneller dan met een 1-fase boordlader. De 50 kWh-batterij van de Corsa-e en Mokka-e is in ruim 5 uur volledig op te laden. Aan een 100 kW snellader is de batterij zelfs in 30 minuten weer voor 80% opgeladen. Met een actieradius van 359 km voor de Corsa-e en 338 km voor de Mokka-e zijn lange afstanden bovendien geen enkel probleem.