Home

Opel verstopt haaien.Geen paaseieren, maar haaien zoeken.

Opel verstopt haaien.

Gezien de weersvooruitzichten is het meer waarschijnlijk dat paaseieren aankomend paasweekend binnen in plaats van buiten worden verstopt. Opel bedacht daarom een variatie op een thema: het zoeken naar haaien in de nieuwe Crossland X en Grandland X, want sinds 2004 zijn er diverse haaien verstopt in Opel-modellen. Ook in de Opel ADAM, Corsa, Astra, Insignia en Zafira zijn deze formidabele roofvissen te vinden. Opel-fans kunnen desgewenst tijdens Pasen dan ook bij de Opel-dealer op haaienjacht gaan.

Shark

Hoe het idee van de ‘Opel Shark’ tot leven kwam.
Het begon op een zondagmiddag in 2004, toen Opel-designer en amateur-duiker Dietmar Finger thuis werkte aan een schets voor de destijds nieuwe Corsa. Hij dacht na over het zijpaneel van het klepje van het handschoenenkastje, dat meestal vanbuiten onzichtbaar is omdat het schuilgaat achter de gesloten passagiersdeur. Als het handschoenenkastje geopend is moet het zijpaneel de nodige stijfheid geven aan het ontwerp, vandaar dat er ribben op het plastic oppervlak zijn aangebracht. Dietmar had de opdracht om de vorm van deze ribben te tekenen. Tijdens het tekenproces liep zijn zoontje bij hem langs en keek naar de schets. Hij zei: “Papa, waarom teken je niet gewoon een haai?”. “Inderdaad, waarom niet!”, dacht Dietmar en hij gaf de ribben de vorm van een haai. Een design-gimmick was geboren. De volgende dag presenteerde Dietmar zijn ontwerp aan Niels Loeb, de toenmalige Corsa Chief Designer. Hij was direct verknocht aan het idee. De haai in het handschoenenkastje ging in productie en het succesverhaal van de ‘Opel Shark’ was begonnen.

Shark
Voor Karim Giordimaina, tegenwoordig Director Interior Design, is de haai in de afgelopen jaren een belangrijk identiteitskenmerk geworden van Opel. Dankzij zijn hulp is het eenvoudig te raden waar de haaien zijn verstopt in de Crossland X. Maar er is ook een verborgen ‘Opel Shark’ te vinden in de sportieve, elegante Grandland X. Een mooie kans om tijdens aankomend paasweekend de eieren links te laten liggen en op haaienjacht te gaan in de dealershowroom.