Skip To Content
Home

Veilig naar achteren.Met de achteruitrijcamera van Opel.

Parkeercamera

Achteruitrijden blijft een lastig iets in de auto, en zeker het verlaten van een parkeerhaven die relatief haaks op de weg staat is een crime. Je ziet niks, je weet niet of er iets aan komt en je probeert dan maar heel voorzichtig stukje bij beetje uit te draaien zodat je - hopelijk - niks raakt daarbij. Klinkt herkenbaar?

Veiligheid staat voorop bij Opel en de Panoramic Rear View Camera is daar een mooi voorbeeld van. De 180-graden versie laat je letterlijk om de hoek kijken, zodat je nooit hoeft te raden wat er aan komt terwijl je probeert je auto goed de bocht achteruit te laten maken. Zo snel je auto achteruit rijdt krijg je via de rear view camera in beeld wat er aan komt op de weg. Zo weet je altijd of je uit kunt rijden of niet. De camera is in feite een soort fish-eye, die precies zo op de auto is geplaatst dat je kunt zien wat er aan komt terwijl je uitrijdt. Het is vergelijkbaar met de spiegels die je op sommige plekken in Nederland ziet waar het moeilijk te zien is of er iets aan komt, maar dan in je auto.

De 360-graden Surround Vision-versie van de camera maakt het nog bonter: die geeft je een bovenaanzicht van je auto, zodat je kunt in- en uitparkeren met een ongekende precisie. Maar hoe werkt dat? Hoe kan een camera in vredesnaam een bovenaanzicht creëren vanuit een auto? We togen naar Rüsselsheim in Duitsland om antwoorden te krijgen op al die vragen. Daar, in het hoofdkantoor van Opel, spraken we met Group manager Active Safety Systems Danijel Pusic en vroegen hem naar het hoe en wat.

Over DutchCowboys
DutchCowboys is opgericht in 2004 en schrijf over uiteenlopende zaken. Gadget, nieuwe technologie, vernieuwende software, social media, marketing en over innovaties in de auto industrie.