Nieuwe Opel Crossland X in de mediaVijf recensies op een rij

Opel Crossland X

De Nederlandse pers heeft uitgebreid kunnen rijden met onze gloednieuwe Opel Crossland X. We zetten vijf recensies van toonaangevende Nederlandse automedia op een rij.

Autovisie

“De vraag naar B-segment crossovers is echt enorm. Het is dus logisch dat Opel met deze Crossland X komt. De Crossland X is ontzettend praktisch. Achterin heb je een verschuifbare achterbank, weliswaar optioneel, maar zelfs met een lengte van 1,90 meter kun je uitstekend zitten. Opel heeft er duidelijk voor gekozen om deze auto lekker direct en comfortabel te maken. Het interieur is goed afgewerkt, heeft een fijn stuur, een mooi dashboard en is mooi overzichtelijk. En er is serieus veel techniek aan boord, zoals een head-up display, rijbaanassistent, OnStar met 4G internet, Apple CarPlay, noem het maar op. En dat in het B-segment. Dat is goed.” 

Opel Crossland X

Autoweek

“Omdat de Crossland X de Meriva MPV moet opvolgen, zitten er ook wat MPV-trekjes in het interieur. Veel hoofdruimte op de achterbank bijvoorbeeld en optioneel een verschuifbare achterbank. Zo laat de Crossland X uit praktisch oogpunt eigenlijk alle concurrenten achter zich. De 110 pk turbobenzinemotor lijkt de versie om voor te gaan. Dankzij 205 Nm koppel bij 1.500 toeren per minuut heeft de Crossland X voldoende reserve, al is het natuurlijk geen sprintmonster. In samenwerking met een optionele zestrapsvolautomaat vormt hij een ontspannen, soepele aandrijflijn."

AutoRAI.nl

"Bij een gezinsauto is veiligheid misschien nog wel het allerbelangrijkste. En ja, dat zit wel goed bij de Crossland X. Wat dacht je van een Driver Drowsiness Alert die de bestuurder waarschuwt als hij vermoeidheid signaleert, want wij werden niet slaperig van zijn rijkwaliteiten? Ging bij ons overigens niet af. De verwachting is dat de handgeschakelde 1.2 Turbo met 81 kW (110 pk) en 5 versnellingen het meest verkocht zal worden in Nederland. Want: goedkoper en pittig genoeg!" 

Opel Crossland X

FemmeFrontaal

"De Crossland X is een crossover model, een kruisbestuiving van een MPV en een SUV. Oftewel, je krijgt de ruimte van een MPV én de stoere looks van een SUV. De juiste zithouding vinden in een auto, altijd lastig. Niet in de Opel Crossland X als je kiest voor ‘AGR-gecertificeerde’ stoelen. Rugpijn-proof doordat hij op 16 verschillende manieren is in te stellen."

Opel Crossland X

Autozine.nl

"De Crossland X is een ruime, functionele auto maar geen ruimtewonder, ook al is er ruimte genoeg voor volwassenen plus passagiers. Opel heeft die keuze gemaakt omdat de markt vraagt naar auto's waarbij het niet alleen draait om de functionaliteit, maar ook om het uiterlijk. De Crossland X is daarom minder praktisch dan een MPV, maar daar staat tegenover dat deze gezinsauto als geen ander de "blitz" kan maken!"

Opel Crossland X