Skip To Content
Home

Elektrische Opel Vivaro-ePerfect voor ‘last mile delivery’

Opel Vivaro-e

De eerste volledig elektrische bedrijfswagen van Opel is een feit! En hij heet Vivaro-e. De Vivaro-e is bij uitstek geschikt voor zogeheten ‘last mile delivery’. We leggen graag uit waarom.

’Last mile delivery’

In veel – vaak stedelijke – gebieden is emissievrije levering van goederen en diensten een absolute must. Met andere woorden: alleen voertuigen zonder emissie mogen de binnensteden nog in. De Opel Vivaro-e rijdt emissievrij. Dat maakt hem bij uitstek geschikt voor ‘last mile delivery’.

Opel Vivaro-e

Meer op komst

De Vivaro-e is nog maar het begin van een mooie toekomst. In 2021 breidt Opel het aanbod van lichte bedrijfswagens namelijk verder uit met de volledig elektrische Opel Combo-e. Vanaf 2024 heeft Opel van elke personenauto en bedrijfswagen een geëlektrificeerde versie in het aanbod.

De toon is gezet

De Opel Vivaro-e trapt af en zet direct de toon. Het laadvermogen doet met 1.275 kg nauwelijks onder voor die van vergelijkbare, lichte bedrijfswagens met een dieselmotor (1.405 kg). Uniek is dat de Opel Vivaro-e als enige elektrische bedrijfswagen in zijn segment een aanhanger mag trekken. Het maximale geremde trekgewicht bedraagt 1.000 kg.

Opel Vivaro-e

Twee accu’s

Er is keuze uit twee lithium-ion batterijpakketten: een 50 kWh-versie (basisversie) of een 75 kWh-batterij. De 50 kWh-batterij heeft een WLTP-range van 230 kilometer en de 75 kWh-batterij zelfs een van 330 kilometer. Op de batterij geldt acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Zorgeloos rijden dus.

Opel Vivaro-e

Opladen: zo simpel

Opladen is een fluitje van een cent. Via een 100 kW DC-laadstation is de 50 kWh-batterij in slechts 30 minuten tot 80% opgeladen. Bij de 75 kWh-batterij duurt dat 45 minuten. De gebruiker kan, afhankelijk van de afstanden die dagelijks worden afgelegd en de beschikbare tijd om de batterij op te laden, kiezen voor de standaard 7,4 kW-lader (1-fase) of de optionele 11 kW lader (3-fase).

Opel Vivaro-e

Carrosserievarianten

Opel levert de nieuwe Vivaro-e in diverse carrosserievarianten, zoals een Dubbele Cabine, Platform Cabine of personenversie, met een laadvermogen tot 1.275 kg en een Gross Vehicle Weight van 2.800 tot 3.100 kg. Dankzij de hoogte van 1,90 meter kan de Vivaro-e ook in de meeste parkeergarages parkeren.

Overzicht lengtevarianten Opel Vivaro-e:

S: 4,60 meter lang, laadinhoud 4,6 m3 tot 5,1 m3
M: 4,95 meter lang, laadinhoud 5,8 m3
L: 5,30 meter lang, laadinhoud 6,6 m3

FlexCargo

De standaard laadinhoud bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,32 meter lengte worden meegenomen. De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadinhoud van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten – zoals ladders – van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. Het interieur – uitgerust met onder meer een elektrische parkeerrem – heeft talrijke opbergvakken en verandert in een handomdraai in een mobiel kantoor.

Opel Vivaro-e

Elektrische schuifdeuren

Superhandig zijn de brede achterportieren en dito schuifdeuren aan weerszijden. De schuifdeuren zijn elektrisch te openen met een voetbeweging richting de sensoren. Dat kan bijzonder handig zijn als je je handen vol hebt.

Rijhulpsystemen

De elektrische Vivaro-e is leverbaar met diverse rijhulpsystemen. Denk aan een:

  • Head-up display
  • Rijstrookassistent (Lane Keep Assist)
  • Verkeersbordenherkenning (Extended Traffic Sign Recognition)
  • Vermoeidheidsherkenning (Drowsiness Alert)
  • Semi-adaptieve cruise control
  • Botspreventiesysteem met automatische remassistent (Forward Collision Alert met Automatic Emergency Braking)
  • 180-graden achteruitkijkcamera

Opel Vivaro-e

Infotainment

Aan infotainment is ook gedacht. Opel levert de systemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro, beide voorzien van een 7,0-inch touchscreen en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). Multimedia Navi Pro biedt tevens navigatie met Europakaart in 3D-weergave.

Orderboeken

De orderboeken van de Opel Vivaro-e openen in juni en de levering start rond het einde van de zomer. De vanafprijs wordt binnenkort bekendgemaakt. Hier meer info over de Opel Vivaro.

Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e