Timo is terug!Topresultaat Eurol Hellendoorn Rally 2018

Opel ADAM R2 - Eurol Hellendoorn Rally 2018

Dames en heren, rallyfans, autosportliefhebbers, we hebben goed nieuws: Opel-rallyrijder Timo van der Marel is terug! Na een gedwongen tussenpauze naar aanleiding van een ernstig auto-ongeluk in Finland maakte Timo een fantastische comeback tijdens de Eurol Hellendoorn Rally 2018. Samen met vaste co-pilote Rebecca van der Marel werd het duo eerste in de RC4-klasse met de Opel ADAM R2 en eindigden ze op de 15de plaats in het algemeen klassement.

Nerveus

Toch geeft Timo aan dat hij wel weer moest wennen aan de actie én snelheid. "We zijn begonnen in de schemering op vrijdagvond. In het begin liep het helemaal niet", stelt Timo van der Marel. "Ik was erg nerveus aan het begin. Normaal ken ik alleen gezonde spanning, maar nu was ik echt nerveus. Ik was vooral benieuwd hoe ver ik in het herstelproces was na het ongeluk. Tijdens de eerste proeven waren de tijden best oké, onder meer door goede pacenotes en voorbereidingen. Alleen mijn brein hield alles niet helemaal bij. Voor mijn gevoel ging ik veel harder dan in feite het geval was. Ik denk dat we daardoor aan het begin niet het maximale eruit hebben gehaald. In het begin was ik ook misselijk als ik uit de auto kwam en erg moe."

Opel ADAM R2 - Eurol Hellendoorn Rally 2018

Als vanouds

In de loop van vrijdagavond ging het gelukkig al stukken beter. "Het was op een gegeven moment helemaal donker en ik had daardoor geen afleiding meer van de omgeving. Ik kon me volledig concentreren op de weg. Zaterdag konden we het tempo van vrijdagnacht vasthouden en kon ik ontspannen op de limiet rijden zonder dat het te veel energie vroeg. Dat zagen we ook terug aan de tijden, we waren zelfs sneller dan vorig jaar. Het tempo hielden we de hele dag vast. Het ging zaterdag kortom top, eigenlijk zoals vanouds. Over het algemeen ben ik zeer tevreden hoe het gegaan is: een RC4-klasse-overwinning en 15de algemeen is netjes."

Opel ADAM R2 - Eurol Hellendoorn Rally 2018

Nieuwe livery!

De Opel ADAM R2 werd voor de start van het nieuwe seizoen voorzien van een geheel nieuwe look door middel van een graffitikunstwerk dat volledig aansluit bij de 'Unlock your potential'-campagne. Deze campagne gaat over ambities, durf, doorzettingsvermogen en daadkracht. "Kunstenaar Marcel Labrie heeft echt fantastisch werk geleverd", zegt Timo van der Marel. "Het is zo'n gave livery; iedereen die het ziet, heeft zoiets van 'wat is dit?'. Dit zie je gewoon nooit in de rallysport. We krijgen ook ontzettend leuke feedback. Niet alleen van rallyfans, maar ook van fotografen, want de auto is vanuit elke hoek ontzettend fotogeniek. Zeker de kleurencombinatie achter de afgebeelde ketting is vakwerk. Dit is zonder twijfel de gaafste livery tot nu toe."

Opel ADAM R2 - Eurol Hellendoorn Rally 2018

Drie buitenlandse rally’s

Timo van der Marel en Rebecca van der Marel kunnen zich nu verheugen op drie internationale rally's. De eerste - de Rally du Valais in Martigny (Zwitserland) - vindt plaats van 18 tot 20 oktober. De tweede is de Rally du Var in St. Tropez (Frankrijk) die van 23 tot 25 november verreden wordt. Daarnaast neemt het succesvolle rallyduo ook nog deel aan de WRC Monte Carlo Rally (24 tot 27 januari 2019) als vervanging van de gemiste WRC-rally in Duitsland. "De Eurol Hellendoorn Rally 2018 heeft ons vertrouwen gegeven. Het was een prettige wedstrijd om het seizoen te starten. Naar de komende, pittige rally’s kijken we dan ook echt uit", aldus Timo.