Kilometervreter - van Finland tot Monaco“Mijn Insignia 2.0 CDTi Cosmo heeft mij nog nooit laten staan.”

Gerrie Dinnessen

Gerrie Dinnessen kocht in 2010 zijn Opel Insignia 2.0 CDTi met 38.000 kilometer op de teller. De afgelopen zeven jaar wist hij er maar liefst 700.000 bij op te tellen, zonder enige problemen. “Alle toeters en bellen zitten erop en alles werkt. Nog nooit heeft de Insignia mij langs de kant van de weg laten staan.”

Zes keer een Zafira

Gerrie werkte jarenlang als vrachtwagenchauffeur, maar gooide jaren geleden het roer om en begon als zelfstandig koerier. Hij verslindt kilometers door heel Europa alsof het niks is en daar hoort een goede auto bij. “Mijn allereerste auto was een Kadett. Nu rij ik sinds 2000 weer in Opel. Na zes keer een Zafira was het tijd voor iets anders en zo belandde de Insignia voor de deur.”

Gerrie Dinnessen

Betrouwbaar

Naast wat regulier onderhoud van de auto valt er verder niks aan te merken op de kwaliteit van de Insignia. “Eén keer is de krukas afgebroken, maar daar kwamen we na een rit naar Engeland pas achter. In Antwerpen liep de motor vast door een zogenaamd ontkolingsproces. Dat was niet eens de schuld van de auto zelf. Ook kwam Opel met een goede tegemoetkoming. Het is, zoals ik van Opel gewend ben, een enorm betrouwbare wagen”, gaat Gerrie verder.

De auto heeft alle uithoeken van Europa gezien en bezocht. Voor zijn werk brengt Gerrie onder andere medicijnen of onderdelen rond. “De stoelen zitten erg goed en de auto ligt heel erg goed op de weg. Hij rijdt soepel en zuinig én alles zit erop en eraan. Voor lange ritten is het een slimme keuze om een Insignia te rijden.”

Gerrie Dinnessen

Service

Om de kilometerstand zo hoog te krijgen is één ding enorm belangrijk: goed onderhoud. “Over de service van mijn garage Opel Auto Jetten in Cuijk ben ik heel erg tevreden. Ze werken snel, gericht en geven goede adviezen. Als een reparatie langer duurt krijg ik een leenauto mee. Ik kan ook altijd meteen terecht als het haast heeft, zodat ik zo snel mogelijk weer de weg op kan.” De miljoen kilometers had de trotse eigenaar graag aangetikt, maar het is tijd voor een nieuwe vierwieler. “In december stop ik met werken. Daarom maakt de Insignia binnenkort plaats voor een gloednieuwe Mokka X. Natuurlijk weer een Opel.”

Gerrie Dinnessen

AutoWeek

In de rubriek Klokje Rond van AutoWeek was Gerrie Dinnessen met z'n Insigina te zien. Aanrader!