Skip To Content
Home

Meer bomen dankzij OpelPlant een boom met Opel

Plant een boom met Opel

Bij Opel zetten we ons in voor een beter milieu. Daarom hebben we iets nieuws bedacht. Je krijgt nu de mogelijkheid om een boom te planten als je jouw auto laat onderhouden of repareren met Circular Economy ruilonderdelen. Zo resulteert een onderhoudsbeurt in een groenere en schonere wereld.

Circular Economy

Wat zijn Circular Economy onderdelen? Dit zijn gebruikte onderdelen die volgens een strikt proces worden gereviseerd. Deze gerecyclede onderdelen vormen een voordelig én duurzaam alternatief voor nieuwe onderdelen bij onderhoud of reparatie. Kortom, een uitstekende keuze. Circular Economy onderdelen zijn tot wel 40 procent goedkoper dan nieuwe originele onderdelen, hebben ook 1 jaar garantie én ze helpen het milieu te beschermen. Best een strak plan dus!

Senegal

De bomen die geplant worden door Circular Economy onderdelen worden door Opel gefinancierd via de partner MyTree.com. De bomen dragen bij aan het herstel van het Mangrove-ecosysteem in Senegal. Bomen zijn essentieel om het ecologisch evenwicht op aarde te bewaren. In het bijzonder omdat ze zuurstof produceren. Via fotosynthese zetten ze water en CO₂ om in zuurstof.

CO2

Daarnaast voeden bomen zich hun hele leven met CO₂ om goed te kunnen groeien. Een boom absorbeert gemiddeld meer dan 10 kg CO₂ per jaar en draagt zo bij aan de vermindering van koolstof uit de atmosfeer en dus de effecten van klimaatverandering.

Meer voordelen

En zo bieden bomen nog veel meer voordelen. Zo filteren de wortels en bladeren van een boom het regenwater, houden de wortels van bomen de bodem vast en wordt erosie of een aardverschuivingen voorkomen en bieden bomen bescherming en voedsel aan diverse diersoorten. Tot slot zijn bossen een bron van voedsel, bouwhout, brandhout en medicijnen.