Skip To Content
Home

Hoe werkt Adaptive Cruise Control?DutchCowboys legt het uit.

ACC

Gewapend met een camera trokken de mannen van DutchCowboys naar Rüsselsheim in Duitsland om daar meer informatie te verwerven over de veiligheidssystemen van Opel. 

In de eerste video wordt Adaptive Cruise Control nader bekeken. Danijel Pusic (Group Manager Active Safety Systems) geeft antwoord op de vragen van DutchCowboys. 

Adaptive Cruise Control heeft eigenlijk veel minder met de cruise control an sich te maken, maar veel meer met herkennen van wat er rondom je voertuig gebeurt. De camera's en sensoren die in de Opels zitten zorgen dat je niet in botsing komt met je voorganger en dat er op tijd geremd wordt. Het feit dat de auto dan ook gewoon op snelheid blijft doorrijden als er niets voor je Opel rijdt is zoals Pusic het zelf zegt "een mooie bonus." De functie werkt dankzij de Opel Eye, de sensor/camera die voor meer handige vernieuwingen zorgt in de modellen van het Duitse merk.

Over DutchCowboys
DutchCowboys is opgericht in 2004 en schrijf over uiteenlopende zaken. Gadget, nieuwe technologie, vernieuwende software, social media, marketing en over innovaties in de auto industrie.