Home

Nicola Walde pakt wereldrecord!In 24 uur maar liefst 1.088 kilometer gefietst!

Nicola Walde pakt wereldrecord!

Topatlete Nicola “Nici” Walde heeft in 24 uur tijd maar liefst 1.088 gefietst op haar speciale Velomobile met drie wielen. En ja, dat is goed voor een nieuw wereldrecord!

Verbetering van 76 kilometer

Het huidige wereldrecord voor 24 uur achter elkaar fietsen stond op 1.012 kilometer voor vrouwen en 1.219 kilometer voor mannen. Nicola hoopte beide records te verbreken. Uiteindelijk verbrak ze alleen het record voor vrouwen. Ze legde 1.088 kilometer af: een verbetering van 76 kilometer! Nog altijd een zeer knappe prestatie, want doe het haar maar eens na!

Nicola Walde pakt wereldrecord!

227 rondjes

Nicola legde op 28 en 29 juli in totaal 227 rondjes af op de 4,8 kilometer lange hogesnelheidsbaan van het Opel Test Center Rodgau-Dudenhofen. Op deze baan test Opel normaliter nieuwe modellen op hoge snelheid.

Nicola Walde pakt wereldrecord!

Velomobile

Nicola volbracht haar missie op een speciaal geprepareerde Velomobile met drie wielen. Dit 257 centimeter lange, 64 centimeter brede en 88 centimeter hoge voertuig kan door zijn aerodynamische vorm snelheden halen tot 90 km/u.

Nicola Walde pakt wereldrecord!

Warm en regen

De omstandigheden voor de 44-jarige atlete waren niet mals: 30 graden Celsius en uiteindelijk zelfs wat regen. Nicola gaf niet op, deed een beroep op haar doorzettingskracht, kon rekenen op de nodige aanmoediging van omstanders en verbrak uiteindelijk het record voor vrouwen. Ze haalde topsnelheden van 56 km/u. Op een fiets bijzonder hard!

Nicola Walde pakt wereldrecord!

Ampera-e

Tijdens haar recordpoging reed Opel met een elektrische Ampera-e ter ondersteuning mee. Ook die auto kan eenvoudig langere afstanden overbruggen dankzij de actieradius van 520 kilometer (NEDC).

Nicola Walde pakt wereldrecord!