Skip To Content
Home

Nieuwe Opel Astra nu in productieNieuwe succesnummer is er klaar voor

Productie nieuwe Opel Astra is begonnen

De nieuwe Opel Astra is een soort mijlpaal voor ons merk. Niet alleen omdat het een volledig nieuwe generatie is van een zeer populair model. De nieuwe Astra is ook meteen een designstatement en introduceert in zijn segment technologieën die we eigenlijk alleen kennen van veel hogere segmenten. Ook vormt de Astra de basis voor Opels elektrificatiestrategie in 2022, doordat hij direct leverbaar is als plug-in hybride. Een mijlpaal voor de mijlpaal: de productie van de nieuwe Opel Astra is van start gegaan.

Productie van start in Rüsselsheim

De eerste exemplaren van de nieuwe Opel Astra zijn deze maand van de band gerold in de fabriek in Rüsselsheim, waar ook het hoofdkantoor van Opel staat. Opel CEO Uwe Hochgeschurtz liet dit moment natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Hij nodigde minister-president van Hessen Volker Bouffier, economisch minister van Hessen Tarek Al-Wzir en burgemeester van Rüsselsheim Udo Bausch uit om bij de productiestart aanwezig te zijn.

Productie nieuwe Opel Astra is begonnen

Liefde en toewijding

“De nieuwe Astra is tot in de kleinste details ontwikkeld met liefde en toewijding. Het is ook de eerste nieuwe Opel sinds ik CEO van Opel ben, dus ik heb een speciale band met deze bestseller”, zegt Uwe Hochgeschurtz. “Hij is hier in Rüsselsheim ontworpen, ontwikkeld en wordt er nu ook geproduceerd. Ik kijk ernaar uit om de nieuwe Astra straks bij de dealers te zien staan en de eerste klanten ermee te zien rijden.”

“Het team is zeer goed omgegaan met de verschillende beperkingen van de pandemie. We zijn er heel trots op om het nieuwe thuis van de Astra te zijn – een toonaangevende bestseller in het C-segment”, zegt Michael Lewald, Plant Manager bij de Opel-fabriek in Rüsselsheim.

Dit voorjaar op de weg

De eerste exemplaren van de nieuwe Opel Astra worden nu klaargemaakt voor aflevering aan de eerste gelukkige klanten. Dit voorjaar kunnen zij hun Astra in ontvangst nemen. In de weken en maanden daarna zal de nieuwe Opel Astra steeds meer onderdeel worden van het straatbeeld. Wij kunnen niet wachten.

Productie nieuwe Opel Astra is begonnen