Skip To Content
Home

Dit is de nieuwe Opel Combo-eVolledig elektrisch, super compleet

Opel Combo-e

Toe aan een nieuwe compacte bedrijfsauto? Kijk dan eens naar onze nieuwe Opel Combo-e. Die is volledig elektrisch, heeft een toonaangevend laadvolume en -vermogen (respectievelijk tot 4,4 m3 en 800 kg) en kan dankzij een forse batterij tot wel 275 kilometer rijden op een volle acculading. Meer weten? Hier vertellen we je alle details.

Nog maar het begin

De nieuwe Opel Combo-e staat deze herfst bij de dealers en is dan naast de Vivaro-e het nieuwste lid van Opels elektrische lichte bedrijfswagenfamilie. Het volgende nieuwe model, de nieuwe Movano-e, volgt eveneens in 2021. Dat betekent dat aan het einde van dit jaar het gehele aanbod lichte bedrijfswagens is geëlektrificeerd. Vanaf 2024 biedt Opel ook van iedere personenauto een geëlektrificeerde versie.

Opel Combo-e

Stedelijke gebieden

Klinkt goed toch? Maar het is nu eerst tijd voor de Opel Combo-e. De volledig elektrische Combo-e is uitermate geschikt voor gebruik in stedelijke gebieden, terwijl hij ook het hoogste laadvermogen en trekgewicht in zijn klasse biedt.

Normale versie

Er is keuze uit twee lengtevarianten. De 4,40 meter lange Combo-e heeft een wielbasis van 2.785 mm en kan objecten van tot 3.090 mm lang vervoeren. Verder biedt hij een laadvermogen van tot 800 kg en een laadvolume van 3,3 tot 3,8 m3. Hij heeft zelfs een maximaal trekgewicht van 750 kg – toonaangevend in zijn segment.

Opel Combo-e

XL-versie

De 4,75 meter lange XL-variant heeft een wielbasis van 2.975 mm en een laadvolume van tot 4,4 m3. Dankzij zes bevestigingsringen op de vloer (met optioneel nog vier extra, middelhoog geplaatste ringen) blijft alles op zijn plek.

Europallet

De ruimte tussen beide achterste wielkasten is in beide gevallen breed genoeg om plaats te bieden aan een Europallet. Bij de XL-variant kunnen zelfs twee Europallets achter elkaar worden gezet. Dankzij het optionele dakluik kunnen extreem lange objecten ook (gedeeltelijk) rechtop worden vervoerd.

Opel Combo-e

Elektrisch en lekker vlot!

Dankzij het vermogen van 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm is de elektrische Opel Combo-e niet alleen perfect voor in de stad, maar ook voor daarbuiten. Afhankelijk van de uitvoering accelereert de Combo-e vanuit stilstand in slechts 11,2 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h. Een geavanceerd regeneratief remsysteem met twee door de gebruiker te selecteren instellingen zorgt voor nog meer efficiëntie.

Lekker laag zwaartepunt

De batterij, die bestaat uit 216 cellen en 18 modules, is onder de vloer geplaatst tussen de voor- en achteras. Daardoor neemt deze geen laad- of interieurruimte in. Ook zorgt de batterij op deze plek voor een lager zwaartepunt, waardoor de stabiliteit in bochten of bij zijwind verbetert. Zelfs bij zware belading. Dit draagt bij aan meer rijplezier.

Opel Combo-e

Dit moet je weten over het opladen

De Combo-e is voorbereid op verschillende soorten energie-infrastructuren en laadmogelijkheden. Van een wallbox tot en met snelladen of indien nodig zelfs met een laadkabel aan een huishoudelijk stopcontact. Bij gebruik van een openbaar 100 kW DC-snellaadstation duurt het tot 80% opladen van de 50 kWh-batterij slechts zo’n 30 minuten.