Skip To Content
Home

Slimmer rijden met nieuwe Opel Connect ServiceOp diverse manieren handig

OpelConnect diensten

Auto’s kunnen steeds meer en met de nieuwe Opel Connect Service helemaal! Dankzij deze nieuwe service zijn Opel-rijders verzekerd van goede connectiviteit en hulp bij calamiteiten. Wat heeft het nieuwe Opel Connect allemaal te bieden? Dat zetten we graag voor je op een rij.

Beschikbaar voor…

Allereerst is het belangrijk om te melden dat Opel Connect leverbaar is op meerdere Opel modellen, voor een meerprijs vanaf 299 euro. We leveren het systeem voor de nieuwe Corsa, Crossland X, Grandland X, Combo Tour, Combo, Zafira Life en Vivaro. Opel personenwagens met Multimedia Navi en Multimedia Navi Pro infotainmentsystemen eveneens als bedrijfswagens met Multimedia Navi Pro hebben Opel Connect standaard.

De diensten op een rij

Zo, dat is duidelijk. Maar wat heeft Opel Connect Service dan allemaal te bieden? Denk aan navigatie met actuele online verkeersinformatie, noodoproep en het op afstand controleren van de auto via een app.

OpelConnect Diensten

Aanrijding

Zodra de airbags of gordelspanners in actie zijn gekomen bij een aanrijding gaat er automatisch een eCall noodoproep naar de 112 meldkamer. Als de medewerkers daar geen reactie krijgen uit de auto, dan worden de hulpdiensten ingeschakeld. Via het eCall systeem hebben de hulpverleners gedetailleerde informatie over de locatie van de gecrashte auto en de rijrichting. Een noodoproep is ook handmatig te doen met een druk (van meer dan twee seconden) op de SOS-knop in het dak boven de binnenspiegel.

Pechhulp-oproep

Met een pechhulp-oproep legt de bestuurder contact met de pechhulpcentrale van de mobiliteitsservice van Opel. Belangrijke informatie, zoals locatie, diagnosegegevens, tijdstip van pech, water- en olietemperatuur en onderhoudsmeldingen, kan automatisch worden verstuurd als de bestuurder dat wenst.

Vehicle Status Information

Inzicht in de status van de auto is te verkrijgen via de myOpel app en Vehicle Status Information, naar verwachting beschikbaar vanaf Q4 2019. Kilometerstand, gemiddeld brandstofverbruik en actieradius met resterende tankinhoud zijn onder meer op te vragen via deze app. Een reminder voor een servicebeurt is evenzeer mogelijk. Bij een melding wordt de Opel-dealer gelijktijdig geïnformeerd zodat die een afspraak kan voorstellen en inplannen.

OpelConnect diensten

Ook leuk!

Via Remote Control – wordt verwacht per 2020 – kun je de auto ook vergrendelen of ontgrendelen, de claxon activeren of de verlichting om de auto te vinden in een parkeergarage. In het geval van geëlektrificeerde modellen zoals de Corsa-e en de Grandland X Hybrid4 zijn ook starttijden voor opladen, airconditioning of verwarming te programmeren via de myOpel app.

Je auto delen

Opel start ook met Keyless Open & Start, inclusief een digitale sleutel. Hiermee is het delen van de auto met gezinsleden mogelijk. Via de smartphone kan de eigenaar tot aan vijf personen toegang geven. Keyless Open & Start is vanaf 2020 beschikbaar voor de nieuwe Opel Corsa.

Super handig, dat Live Navigation

Een andere handige dienst is Live Navigation. Dit is de eerste 36 maanden gratis na activatie, daarna is betaling vereist. Live Navigation biedt actuele online verkeersinformatie en stelt andere, slimmere routes voor om files te vermijden. Verder biedt deze dienst informatie over brandstofprijzen van de tankstations op de route, beschikbare parkeerplaatsen en -tarieven, weerbericht en points of interest, zoals restaurants en hotels en ook laadstations (bij elektrische modellen).