Skip To Content
Home

Nieuwe Opel Insignia, een helder verhaalMet nieuwste generatie IntelliLux LED koplampen

Opel Insignia 2020

Dit is hem dan, de nieuwe Opel Insignia! De vijfdeurs Grand Sport en stationwagen Sports Tourer vallen nog meer op, onder meer door de nieuwste generatie IntelliLux LED-koplampen. Wil je weten hoe die koplampen werken? Lees dan snel verder.

168 LED-elementen

De extreem platte koplampen van het nieuwe Adaptive IntelliLux LED Pixel Light bestaan uit maar liefst 168 LED-elementen. De 84 elementen zijn per koplamp in drie rijen geplaatst om zo een zeer platte koplampunit te krijgen, los van bochtenverlichting, een grootlichtseinmodule en de kenmerkende LED-dagrijverlichting onder de koplampen.

Opel Insignia 2020

Zo werkt het

Maar hoe werkt dat dan? Tijd voor wat uitleg. Het nieuwe Adaptive IntelliLux LED Pixel Light bestaat uit twee controle-units die de bundels van groot licht in milliseconden aanpassen. De ene controle-unit stuurt de informatie van de frontcamera naar een tweede ontvangende unit in de koplamp. Het grote aantal LED-elementen maakt zeer nauwkeurige aanpassing van lichtbundels mogelijk. Het met groot licht verlichte deel van de weg is groter dan voorheen en weggebruikers voor de auto worden nog nauwkeuriger uit de lichtbundel ‘gesneden’.

Opel Insignia 2020

Diverse lichtmodi

De verlichting is zo slim dat het zich kan aanpassen aan bochten en slecht weer en stelt zich in op stad, plattelandswegen en snelweg, plus geoptimaliseerd licht voor parkeren. Opel is erin geslaagd om de koplampen op de snelweg nog beter te laten werken. In bochten naar links schijnt de lichtbundel aan de linkerkant verder, zodat de bestuurder bijvoorbeeld verkeersborden eerder opmerkt. Bij een bocht naar rechts in snelwegmodus schijnt de bundel verder aan de rechterkant van de weg om verblinding van tegemoetkomend verkeer te voorkomen.

Opel Insignia 2020

Heel handig

In het kort reageren de nieuwe koplampen nog sneller en met hogere precisie op verkeers- en wegsituaties. Het intelligente systeem past de lichtbundels continu aan, zodat de weg voor de auto altijd ideaal is verlicht. Dat betekent goed zicht in elke situatie, zónder andere weggebruikers te verblinden. En dat is gewoon heel erg handig, het hele jaar door.

Opel Insignia 2020

Nieuwe rijhulpsystemen

Door het nieuwe Adaptive IntelliLux LED Pixel Light zou je haast vergeten dat de nieuwe Insignia nog veel meer te bieden heeft. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe rijhulpsystemen, zoals een digitale achteruitrijcamera, Rear Cross Traffic Alert dat waarschuwt als verkeer aan de achterzijde van opzij nadert, Forward Collision Alert met emergency braking en voetgangersherkenning en een Head-up display. Ook handig om te weten: alle infotainmentsystemen zijn compatible met Apple CarPlay en Android Auto, van de Multimedia Radio en Multimedia Navi tot en met de Multimedia Navi Pro.

Brussels Motor Show 2020

Wil je de nieuwe Insignia in het echt bekijken? Bezoek dan de Brussels Motor Show (10 -19 januari 2020), want daar beleeft de Insignia zijn première.

Opel Insignia 2020