Home

Nieuwe Opel Movano: groots op diverse manierenGebruiksvriendelijker en moderner dan ooit

 

Opel Movano

Na de nieuwe Combo en Vivaro is het nu tijd voor de nieuwe Movano, het grootste model in het bedrijfswagenaanbod van Opel. Hij is slimmer, gebruiksvriendelijker en moderner dan ooit. Groots op diverse manieren dus.

Opel Movano

Design

Eerst maar eens even het design. De nieuwe Movano is namelijk heel eenvoudig te herkennen. Kijk maar naar de grote, diepe grille met het Opel-logo prominent in het midden. De LED-dagrijverlichting is voortaan in de koplampen geïntegreerd.

Opel Movano

Handig!

Gemak dient de mens. Daarom hebben we de nieuwe Movano uitgerust met nieuwe assistentiesystemen. Waar moet je dan aan denken? Een ‘Rear Vision’-camerasysteem bijvoorbeeld. Dit systeem zorgt dat de bestuurder onderweg goed zicht heeft op de situatie achter de auto.

Opel Movano

Systemen

Ook heeft de nieuwe Movano het systeem Blind Spot Alert (dodehoekwaarschuwing) en Lane Departure Warning (rijstrookassistentie). Ook handig is de zijwindassistentie. Het is nou eenmaal een feit dat grote bestelwagens zoals de Movano veel zijwind vangen, bijvoorbeeld op bruggen. De zijwindassistentie helpt de auto onder controle te houden met behulp van de elektronische stabiliteitsregeling ESP. Verder is de Movano voorzien van automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers.

Opel Movano

Connectiviteit

De connectiviteit is ook verbeterd dankzij het nieuwe infotainmentsysteem Navi 50 IntelliLink Pro met 7-inch touchscreen en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto. De kers op de taart is een draadloze smartphonelader. Smartphones zijn daarnaast te koppelen via Bluetooth en USB. Wist je overigens dat de nieuwe Movano tot wel 22 opbergruimtes in het interieur heeft en dat de totale inhoud van die opbergruimtes 104 liter bedraagt? Het is echt waar. Bovendien heeft de nieuwe Movano een FlexTray-dashboardkastje die als een lade uittrekbaar is en een inhoud heeft van wel 10,5 liter, groot genoeg om A4-documenten in te bewaren zonder ze te moeten opvouwen.

Opel Movano

Keuzes

Vier lengtematen, drie hoogtematen en meer dan 150 varianten af fabriek leverbaar. Maak dan maar eens een keuze. Weet in ieder geval dat het maximaal toelaatbare gewicht 4,5 ton bedraagt. Het maximale laadvolume komt uit op 17 m3. Afhankelijk van de variant kan de Movano tot wel vijf europallets vervoeren. Het maximaal aanhangergewicht komt uit op 3,5 ton.

Meer weten over de nieuwe Opel Movano? Kijk hier voor meer informatie.

Opel Movano